Beatrice

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 56 cm)
Syntymäaika: 2014

21.3.2019
Beatrice sai kodin Helsingistä.

11.3.2019
Beatrice osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

6.2.2019
Ihastuttava ja ihmisrakas Beatrice hylättiin tarhan edustalle vähin äänin päivän jo hämärtyessä. Miten voikaan koiratyttö olla yhtä ihana.

Tammikuisena pakkaspäivänä, illan hämärtyessä ja tarhan työntekijöiden lähdettyä jo koteihinsa, joku päätti hylätä tarhan edustalle koiransa. Beatrice ja toinen koira oli sidottu kiinni laudanpätkään, toinen hihnalla ja toinen poikkastulla sähköjohdolla. Beatricella ei ollut pantaa, pelkkä hihna kiedottuna kaulansa ympärille. Suomalainen auto kyllä seisoi lähistöllä, mutta tämä hylkääminen haluttiin tehdä vähin äänin. Onneksi muutama yhdistyksen aktiivi oli sattumoisin vielä tarhalla, sillä muuten koirat olisivat jääneet viettämään yötänsä keskelle lumituiskua ilman minkäänlaista suojaa.

Jo ensikohtaamisella hämmentynyt Beatrice painautui sydäntäsärkevästi kiinni ihmisten jalkoihin. Lempeistä silmistä paistoi kova huoli siitä, mitä on tapahtunut ja mihin se on tuotu. Puhelinsoitolla koirille järjestyi onneksi lämmin suoja työntekijöiden tiloista ja Beatrice käpertyikin samantien pehmeälle patjalle makuuasentoon.

Seuraavalla tapaamisella meitä on jo vastassa iloisempi Beatrice. Se on saanut oman pienen aitauksen, jonka se jakaa samaan aikaan tulleen uroksen kanssa. Beatricelle laitetaan panta ja tyttö on innoissaan lähdössä ihmisten kanssa kävelylle. Hihnassa kuljetaan sujuvasti joskin innokkaasti, ja Beatrice hämmästyttää kaikkia taidoillaan. Tämä tyttö hakee tiiviisti katsekontaktia, hakeutuu vierelle ryhdikkääseen istumasentoon ja osaa istua pyynnöstä. Tassuakin ojennetaan ahkerasti. Beatrice ei sähellä ja rieku hihnanpäässä vaikka se onkin innoissaan päästessään lenkille, vaan hienosti tarkkailee taluttajaansa ja odottaa lisäohjeita takapuoli maassa.

Beatrice on arvioitu noin 5-vuotiaaksi, mutta todellisuudessa tyttö voi tietysti aina olla vähän nuorempi tai vanhempi. Kuonossa on jo hitunen harmaata, mutta hampaat tytöllä on hyvässä kunnossa. Olemus on aikuistuneen ja melko rauhallisen keski-ikäisen koiran, ei säheltävän juniorin tai väsyneen vanhuksen. Beatrice vaikuttaa äärimmäisen ihmisrakkaalta ja luottavaiselta koiralta. Sen mielestä sen oma paikka on selvästi ihmisen vierellä, tiukasti reiteen painautuneena. Ei todellakaan kurjalla koiratarhalla, yksinäisenä ja surkeana kaltereiden takana odottamassa milloin joku antaisi edes muutaman minuutin ajastaan sille. Joku on joskus huolehtinut, kouluttanut ja varmasti rakastanutkin tyttöä, mutta koska sen jättäjä katosi yhtä pian kuin ilmestyikin, tytön menneisyydestä ei saada koskaan tietää enempää.

Beatrice etsii itselleen nyt uutta ihmistä. Sitä omaa, rakkainta ja tärkeintä ihmistä elämässään. Koska emme tiedä millaisissa olosuhteissa Beatrice on aiemmassa elämässään elänyt, on tulevan omistajan valmistauduttava opettamaan tytölle mahdollisia puuttuvia kotikoirantaitoja, esim. yksin olemista ja sisäsiisteyttä. Beatrice on tarhalla toistaiseksi hiljainen eikä turhia haukuskele, joten tulevalla asumismuodolla ei ole niin väliä. Rauhallisella tiellä ajavat autot eivät aiheuta tytössä minkäänlaista reaktiota, joten voi olla että Beatrice sopeutuisi myös vilkkaammallekin asuinalueelle. Etsinnässä on sitoutunut ja huolehtiva loppuelämänkoti, joka haluaa tarjota tälle kultaiselle tytölle vielä mahdollisuuden kunnolliseen ja rakastettuun elämään.

Viipurin koirat - Beatrice 16.2.2019

Viipurin koirat - Beatrice 2.2.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.