Miida

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 5/2018

4.9.2019
Miida sai kodin Imatralta.

20.4.2019
Miida, nyk. Pihka on riemastuttava ja veikeä koira, joka etsii uutta kotia maaseudun rauhasta omakotitalosta.

Kun Pihka viime syksynä haettiin Venäjältä tulleesta autokyydistä, se hyppäsi suoraan takakontista miespuolisen henkilön syliin pusuttelemaan. Asuminen Helsingissä erittäin vilkkaalla ulkoilualueella on kuitenkin tuottanut Pihkalle suuria haasteita eikä myöskään kaupungin äänimaisema kolinoineen ja paukkeineen ole Pihkalle millään tavalla oikeanlainen ympäristö sen paukearkuuden vuoksi. Tämän takia sydämet palasina joudumme Pihkan hyvinvoinnin vuoksi etsimään sille uutta kotia kaupungin ulkopuolelta. Maaseudulla Pihkan uteliaisuus ja seikkailuinto pääsisivät varmasti valloilleen ilman jatkuvaa ärsyketulvahäiriötä.

DNA-testin mukaan molemmat vanhemmat ovat sekarotuisia mutta selkeimpiä rotuja sukupuussa olivat saksanpaimenkoira, valkoinen paimenkoira ja rottaterrieri. Perusluonteeltaan Pihka on rauhallinen koira. Pihka saattaa aamuisin kuorsata selällään eikä sillä ole kiire minnekään. Tyypillisiä nuoren koiran hepuleita se saa aika ajoin mutta ne ovat vain todella ilahduttavaa katseltavaa! Pihka tykkää nukkua vieressä ja olla rapsutettavana sekä hoitaa itse ihmistä pesemällä, joskus jopa kirputtamalla.

Pihkalla on sekä riista- että laumaviettiä. Etenkin pienriista kiinnostaa ja niiden hajuja ja jälkiä on kiva seurata nenällä. Rappukäytävässä kävelevät ihmiset saattavat pelottaa kovasti, joten niille täytyy välillä haukahdella. Mikään turhan räksyttäjä tai äänekäs koira Pihka ei kuitenkaan ole. Pihka tykkää leikkiä kepeillä, risuilla ja kävyillä. Sen leikkejä ulkona jaksaisi seurata loputtomiin, koska se on niin hulvatonta katsottavaa. Ihmisistä Pihka tykkää paljon ja vieraat se ottaa useimmiten vastaan reippaasti, on jokunen vieras saanut heti istuuduttuaan poskisuudelmankin. Joskus eteisessä vieraiden tullessa saattaa hieman jännittää mutta kuitenkin tuntuu, että mitä enemmän vieraita olohuoneessa, sitä rennompi koira. Kun tutut ihmiset tulevat kotiin on Pihka aina valmis pusuttelemaan ja halailemaan.

Pihka pärjää yksin työpäivän mittaisen ajan ja videoyhteyden mukaan se nukkuu suurimmaksi osaksi koko yksinolon. Koska kaupungissa on päivisin kova hälinä ja lenkit jäävät sen vuoksi hyvin lyhyiksi, joskus energiaa saattaa jäädä muutaman tyynyn tyhjentämiseen. Pihka tykkää todella paljon muista koirista ja on useimmiten valmis kaikkien kaveriksi. Pihka rakastaa juoksemista ja toisten koirien kanssa leikkimistä. Resurssejaan Pihka ei kuitenkaan ole valmis jakamaan toisten koirien kanssa ja saman katon alla asuva pienempikokoinen, alistuva vanhuskoira on saattanut saada kyytiä lähestyessään Pihkan resursseja. Tämän vuoksi asuminen esimerkiksi hieman vanhemman, itsevarman ja omanarvontuntoisen uroskoiran kanssa voisi olla Pihkan mieleen ja sellaisten koirien kanssa Pihka on sisällä viettänytkin aikaa ongelmitta. Pihka soveltunee myös ainoaksi koiraksi, mikäli kivoja koirakavereita pääsisi kuitenkin välillä tapaamaan.

Pihka ei pelkää autoja, rekkoja eikä satunnaisia kulkijoita. Kaupungin hälinässä Pihkan pelokkuus on se omaa elämänlaatua haittaavaa mutta mökillä ollessamme Pihkasta kuoriutui vielä rauhallisempi mutta reipas seikkailija ja lenkkikaveri. Pihka osaa peruskäskyt istu, maahan, ylös ja tassu. Luoksetuloa olisi hyvä harjoitella lisää rauhallisessa ympäristössä. Pihka on tottunut kulkemaan tavallista pidemmässä liinassa tai flexissä, joissa kulkeminen onnistuu hyvin. Hoitotoimenpitet onnistuvat mutta ne tulee suorittaa rauhassa ja Pihkan ehdoilla. Eläinlääkärikäynnit eivät ole tuottaneet minkäänlaisia ongelmia ja vastaanotolla Pihka on joka kerta nukahtanut. Autoon Pihka hyppää itse, välillä siellä voi olla ihan rauhassa ja joskus meno saattaa jännittää.

Pihka on testattu multiresistenttien ESBL- ja MRSP-bakteerien varalta ja molemmat näytteet olivat negatiivisia. Pienistä lapsista Pihkalla on jonkin verran kokemusta eikä ole ilmaantunut mitään ongelmia sen suhteen. Olisi kuitenkin hyvä, että kodinvaihtohetkellä uudessa kodissa ei olisi ihan pieniä lapsia. Pihka on hieman allerginen viljoille, kanalla ja kalalle. Sen vuoksi ruokavalioon tulee kiinnittää huomiota. Ruoka-aineallergia ei kuitenkaan eläinlääkärinkään mukaan ole hälyttävä vaan ilmenee ainoastaan lisääntyvänä rapsutteluna.

Pihka toivoo pikaista pääsyä rauhalliseen ja turvalliseen kotiympäristöön, jossa uudella omistajalla olisi hyvä olla osaamista koirien suhteen jo ennestään. Pihka on tavattavissa Helsingissä.

Pihkan elämää voi seurata myös Instagramissa: https://www.instagram.com/pikkupihkapisara_the_dog/

20.9.2018
Miida sai kodin Helsingistä.

13.9.2018
Miidan kaikki tautitestit eli sydänmato-, borrelia-, babesia-, anaplasma-, erlichia- ja leishmaniatestit olivat negatiivisia. 

Miidan verinäytteestä ei myöskään löytynyt mikrofilarioita. 

6.9.2018
Miida osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta. 

4.9.2018
Miida on pysynyt reippaana ja avoimena tyttönä, vaikka onkin elänyt tarhaoloissa. Lelut, herkut ja ihmiset ovat parasta mitä se tietää.

Miidan voisi kuvitella sopeutuvan monenlaiseen kotiin, vaikka se ei ole maailmaa juuri nähnytkään. Autot, junat, lapset, kerrostalot hisseineen ja monet muut ihmisten jutut ovat sille vielä outoja mutta se on valmis ottamaan haasteen vastaan ja tutustumaan niihin yhdessä oman ihmisensä kanssa.

Miida eli elämänsä pari ensimmäistä kuukautta Olgan kotona yhdessä sisarustensa kanssa. Nykyään se asuu pihan pentuaitauksessa, jossa sillä ja muilla pennuilla on öisin suojanaan oma mökki. Toistaiseksi elämä on kohtalaisen mukavaa, kun voi telmiä päivät kavereiden kanssa, eikä tarvitse kärsiä kylmästä tai nälästä. Talvi kolkuttaa kuitenkin ovella, ja silloin koirat ovat kovilla.

Viipurin koirat - Miida 11.8.2018

11.7.2018
Ihana Miida on reipas pikkutyttö, joka haluaisi tutustua ihan jokaiseen ihanaan uuteen ihmiseen!

Miida ja sen sisarukset Mikke ja Millie päätyivät Olgan tarhalle hyvin pieninä pentuina. Olgan on hoitanut niitä kaikella taidollaan ja nyt sisarukset ovat jo varttuneet siihen ikään, että pikkuhiljaa muuttoa uuteen kotiin voi alkaa miettiä. Ensin pitää kuitenkin odottaa, että ne on rokotettu toiseenkin kertaan ja rokotusten varoaika on ohitettu.

Miida on hyvin iloinen ja reipas tyttö, joka ei aikaile tutustua vieraisiin ihmisiin pätkän vertaa. Se tulee häntä vispaten tutustumaan ja nauttii kaikesta huomiosta niin paljon kuin pieni pentu vain voi. Syliin nostaminenkin oli vallan ihanaa, pääseehän silloin lähelle ihmisen naamaa ja voi välillä lipaista nopean suukon poskelle!

Miida rakastaa peuhaamista sisarustensa kanssa. Ja kun siltä peuhaamiselta ehtii, on toinen kiva harrastus ihmisten kenkien natustaminen. Kengännauhat ja kumisaappaiden varret taitavat olla suosikkeja!

Miida vaikuttaa kovin mutkattomalta ja avoimelta pennulta. Sen voisi uskoa sopeutuvan hyvin niin maalle kuin kaupunkiinkin. Koirakaveri on aina plussaa, mutta reippaana pentuna Miida voisi oppia olemaan myös perheen ainoana nelijalkaisena (tai ainakin koirana). Tärkeintä on, että uusi omistaja ymmärtää tarhalla kasvaneen pennun kapeaksi jäänyttä maailmaa ja osaa totuttaa sitä sen omaan tahtiin niihin asioihin, jotka uudessa ympäristössä voivat sitä jännittää. Miidasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö.

Viipurin koirat - Miida 4.7.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.