Moona

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

12.12.2019
Ihastuttava Moona sai kodin Helsingistä.

20.11.2019
Moonalle tehtiin tautitestit oman kodin toivossa. Kaikki Moonalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Moonalta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis

7.10.2019
Ihmisrakas ja reipas Moona on kiva tyttö. Moona toivoisi kovasti pikaista pääsyä oman ihmisen hellään huomaan, sillä elo tarhalla on talven myötä käymässä entistä rankemmaksi.

Uusia kodittomia ja hylättyjä pentuja on tullut syksyn aikana paljon eikä tarhanpitäjä Irina valitettavasti muista tarkemmin Moonan tarinaa. Moona on kuitenkin niin luottavainen ja ihmisrakas pentu, että sillä on hyvinkin voinut olla omistaja ennen tarhalle päätymistä. Niin tai näin, nyt Moonan kortit ovat vähissä. Elo tarhalla on päivästä toiseen pärjäämistä ankeissa ja stressaavissa olosuhteissa. Vaihtelua elämään tuovat ainoastaan ihmisten vierailut, joista niistäkin pääsee nauttimaan ihan liian harvoin.

Moona asuu tällä hetkellä pienessä aitauksessa jakaen sen lähes 10 muun pennun ja nuoren koiran kanssa. Se tulee mukavasti juttuun muiden kanssa ja lähtee mielellään hihnakävelylle. Tietoa siitä, onko Moona aiemmin ollut hihnassa ei ole, mutta kovin kivasti tyttö siinä kulkee. Moona vaikuttaa aika sydämelliseltä ja ihanalta tapaukselta. Se ei ole pentu riehakkaimmasta päästä, mutta kuitenkin reipas. Ihmisten kanssa Moona viettää mielellään aikaansa ja hakeutuu rohkeasti ihan pussausetäisyydelle. 

Reipas ja luottavaisen oloinen Moona jättäisi jo mielellään hyvästit tarhalle, mutta ennen sitä pitäisi vain löytää oma koti. Hihnakävelyä Moona on päässyt vähän jo harjoittelemaan, mutta muista perustaidoista sillä ei välttämättä ole mitään käsitystä. Etsinnässä on motivoitunut ja kärsivällinen ihminen, joka jaksaa puuttuvat taidot Moonalle opettaa. Sopeutuminen ei välttämättä käy hetkessä vaan siihen on varattava reilusti aikaa. Moonan hampaissa on jonkinasteista kiillevauriota, joten tulevan omistajan on varauduttava hammaslääkärillä vierailuun.

Viipurin koirat - Moona 22.9. & 2.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.