Vempula

Sukupuoli: uros 
Koko: jää pienehköksi
Syntymäaika: 5/2019

12.9.2019
Vempula sai kodin pääkaupunkiseudulta.

10.9.2019
Viipurin Koirat testautti Vempulan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

28.8.2019
Kaikki Vempulalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Vempulalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens, babesioosi ja Mycoplasma haemocanis.

22.8.2019
Iloinen Vempula mennä viipottaa pienet tassut vipeltäen ja korvat lerputtaen. Vempula on aivan valmis valloittamaan maailmaa ja oman ihmisen sydämen.

Pieni valko-ruskea touhottaja ei millään meinaa pysyä paikoillaan. Ehkä Vempulaa hieman huolettaa, ettei pienillä jaloilla ehdi joka paikkaan ja jää paitsi jostain mukavasta? Ja mitä mukavampaa voi pieni koiranpentu tietää kuin tarhavieraat namitaskut pullollaan! Vempula on mahdottoman ihmisrakas: heti jaloissa pörräämässä kun aitaukseen astuu. Siinä saa varoa ettei vahingossa tallaa pientä vipeltäjää. Sylissä Vempula malttaa hetken nautiskella rapsutuksista, mutta pian vilkkaan pennun tekee mieli päästä tutkimaan maailmaa ihan omin tassuin tepastellen. Pieni koira yrittääkin kaikin keinoin venkoilla itsensä vapaaksi – tästä nimi Vempula.

Vaikkei Vempula aina maltakaan istua hiljaa sylissä, on se selvästi tottunut käsittelyyn. Vempula hylättiinkin perheestä tarhalle, koska se oli purkanut pentumaista uteliaisuuttaan kenkien maisteluun. Aivan normaalia koiranpennun elämää siis. Iloinen Vempula ei tunnu tarhalle joutumista kovin murehtivan. Vempula on tosiaan ihastuttavan utelias ja elämäniloinen vintiö, joka sopeutuu luultavasti monenlaiseen ympäristöön. Syötävän suloisesta ulkonäöstä huolimatta Vempula ei ole mikään leikkikalu ja vaatii aktiviteetteja ja koulutusta ihan perusasioista alkaen. Tuskin ihmiset, jotka hylkäävät koiranpennun sen hammasteltua kenkää, ovat kovin paljon vaivaa nähneet esimerkiksi sisäsiisteyden opettamisessakaan.

Vempula etsii omaa loppuelämän kotia tositarkoituksella. Uudella omistajalla on hyvä olla hieman huumorintajua takataskussa namipalojen lisäksi, sillä vikkelätassuisessa Vempulassa taitaa virrata hieman puuhapeten verta ja se varmasti maistelee jatkossakin hampaillaan kaikenlaista ihan silkkaa uteliaisuuttaan.

Vempula on punnittu tarhalla elokuun puolessa välissä ja painoa sillä oli silloin vähän alle 5 kg. 

Viipurin koirat - Vempula 19.7. & 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.