Shia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 56 cm)
Syntymäaika: 3/2017

25.4.2019
1,5 vuoden odotus palkittiin viimein ja Shia muutti omaan kotiin Helsinkiin.

21.4.2019
Kaikki Shialta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Huldalta testattiin babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi ja sydänmato (Dirofilaria immitis). Viipurin Koirat testautti myös Shian rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

26.2.2019
Hurmaavalle Shialle lisättiin uusi video.

15.8.2017
Lumoavan kaunis Shia on valmiina hurmaamaan itselleen oman ihmisen! Shia on kiva ja reipas tyttö, mistä löytyisi oma koti?

Sisarukset Shia ja Shiro ilmaantuivat Irinan tarhalle loppukeväästä. Pikkupentuina ne asustivat aivan tarhan perällä pienessä parakkiaitauksessa, mutta nykyään niiden kotina toimii tarhan edustalla sijaitseva aitaus.

Shia on veljeään harmaampi, mutta ei todellakaan mikään harmaavarpunen vaan oikea kaunotar! Luonteeltaan sisarukset  ovat hyvin samanoloisia: iloisia ja reippaita. Shia tepsuttaa samantien tekemään tuttavuutta ja haistelemaan tarhavieraita. Hymy loistaa tytön silmistä kun kauan kaivattua huomiota on vihdoin tarjolla. Vaikka sylissä jännittääkin, rakastaa Shia kovasti ihmisiä. Tyttö ei vain ole vielä liiemmin tottunut sylittelyyn, mutta omaan kotiin pääseminen korjaa varmasti asian. Shia hyppelehtii onnessaan tarhavieraiden ympärillä ja ilahtuu ikihyviksi kun sen joku huomaa. Aitauskavereidensa kanssa sopuisa Shia näyttää tulevan hyvin juttuun.

Shian menneisyydestä ei ole tietoa. Kuten jokaisen tarhalta suoraan tulevan koiran, myös Shian kanssa on varauduttava siihen, ettei kokemusta kotikoirana olemisesta ole ja kaikkia taitoja on lähdettävä opettelemaan nollasta. Sopeutuminen voi viedä aikaa, edistyminen voi olla hidasta ja takapakkia voi tulla. Kaikki voi mennä myös paljon paremmin kuin olisi koskaan uskaltaut edes kuvitella. Tärkeintä Shialle olisi, että se löytäisi jostain sitoutuneen ja kärsivällisen ihmisen, jolla riittää aikaa ja halua panostaa tyttöön. Omaan kotiin pian, jookos, se olisi Shian hartain toive.

Viipurin koirat - Shia 23.2.2019

Viipurin koirat - Shia 9.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.