Joanna

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2019

1.11.2019
Joanna sai kodin Nokialta.

30.9.2019
Joannaa onnisti ja sille löytyi hoitopaikka Suomesta. Joanna on tavattavissa Porvoossa.

26.9.2019
Kaikki Joannalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Joanna olisi nyt valmis matkustamaan omaan kotiin ja toivookin, että onni potkaisisi.

Joannalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Joannan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

30.8.2019
Joanna on upea tyttö: jäänsininen silmä kerää katseita, ja luonnekin sillä on kovin ihastuttava.

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Aluksi 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle, mutta myöhemmin kiinni saatiin vielä Jolinda todennäköisine sisaruksineen, joita ovat JokeriJoonatan ja Jolinda.

Muutamassa viikossa Joannasta on kuoriutunut reipas ja sosiaalinen tyttö, joka rakastaa uusiakin tuttavuuksia ja haluaa vain kovasti syliin ja lipasta vähän poskesta. Se suhtautuu avoimesti ja uteliaasti kaikkeen uuteen, eikä epäröi hetkeäkään lähteä katsomaan, mitä jossakin tapahtuu. Ja toisten pentujen kanssa leikkiminen, se antaa päivään mukavaa puuhaa.

Joannasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö, ja oletettavaa on, että myös virtaa sillä tulee riittämään kiitettävästi. Joanna etsiikin kotia, jossa sen kanssa jaksetaan touhuta ja lenkkeillä, ja jossa ymmärretään, että nuoren koiratytön elämään voi kuulua myös monenlaisten kepposten keksimistä. Joanna on kuitenkin fiksu tyttö, joten se oppii takuulla nopeasti tarvittavat kotikoiran taidot. Vielä sillä ei ole käsitystä sen enempää hihnassa kulkemisesta kuin sisäsiisteydestä, yksinjäämisestä puhumattakaan, mutta rauhallisella opettamisella ne kaikki alkavat varmasti sujua.

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Joanna 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.