Samppa

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 5/2018

2.5.2019
Samppa sai kodin Helsingistä.

21.4.2019
Kaikki Sampalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Sampalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi. Viipurin Koirat testautti myös Sampan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

25.3.2019
Sympaattinen Samppa on kovin ihmisrakas ja hellyydenkipeä poika. Pienessä yksiössä elämä valuu hukkaan ja Samppa toivoisikin pian pääsyä omaan kotiin.

Samppa päätyi talvella Irinan tarhalle. Se löydettiin värjöttelemästä erään rappukäytävän edustalta, mutta omistajaa ei näkynyt eikä kuulunut. Niinpä Samppa toimitettiin Irinan tarhalle, missä se jakaa nyt pienen yksiön ja lämpöisen kopin tyttökaverin kanssa. Tarhavieraiden kulkiessa ohi Samppa yrittää kovasti saada edes yhtä pientä hetkeä ihmisiltä. "Huomatkaa minut!". Häntä heiluu, takapuoli pyörii ja kieli lupsuttaa verkkoaidan takaa.

Samppa pääsee ensimmäistä kertaa ulos pienestä yksiöstään sitten tarhalle saapumisensa. Hihnassa kulkeminen taitaa olla Sampalle vielä uusi juttu. Taluttimen kiristyminen saa pojan jähmettymään ja painautumaan maahan. Vähän kaikki jännittää ja maata pitkin möyriten edetään. Samppa hakee kovasti turvaa ihmisestä vierellään ja pomppaa aina vasten taluttajaa tukea hakien muutamien rohkeiden askellusten välissä. Aikansa ihmeteltyään Samppa kuitenkin reipastuu ja erityisesti muiden koirien läsnäolo saa Sampan jalkoihin vipinää. Poika painaa reippaasti kohti vapaana asustelevia tarhan koiria ja on ihan innoissaan uusista tuttavuuksista. Lipslups vaan, ollaankos kavereita?

Samppa on ihmisrakas ja jotenkin kovin välittömän ja sympaattisen oloinen koirapoika. Sydämellinen, kiltti ja nöyrä, joka on jäänyt jostain syystä muiden varjoon. Vähän häseltäjäkin välillä, mutta osaa Samppa rauhoittuakin. Mutta voiko sitä edes siitä syyttää? Ihmisseuraa on tarjolla aivan liian harvoin ja vähän eikä Samppa toivoisi mitään muuta kuin jonkun sitä rapsuttelemaan ja pitämään hyvänä edes pienen hetken. Kyllähän se vähän sellaista sydämen pakahtumista ja kierrosta saa aikaan kun kauan kaivattu hetki on vihdoin tässä ja nyt.

Sampan menneisyydestä ei ole tietoa, mutta ainakin tarhaoloissa jokaista vierastakin estoitta rakastava poika on suurella todennäköisyydellä tottunut ihmisseuraan jo pikkupennusta lähtien. Kotikoirantaidoista ei ole tietoa, mutta harjoitusta vaatinee vielä moni asia. Eiköhän Sampastakin kuitenkin kelpo kotikoira tule, kunhan joku ihana ihminen jaksaa sille vaan nekin taidot kärsivällisesti ja johdonmukaisesti opettaa. Samppa vaikuttaisi ainakin toistaiseksi tulevan hyvin muiden koirien kanssa toimeen. Se ei juurikaan haukuskele tarhalla, joten kerrostalokaan ei ole poissuljettu vaihtoehto. Toiset koirat tuntuvat olevan Sampalle tärkeitä ja antavan rohkeutta sille, joten Samppa muuttaisi mielellään koirakaverilliseen kotiin.

Viipurin koirat - Samppa 22.3.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.