Sakura

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 12/2015

7.3.2019
Sakuraa onnisti viimein ja oma koti löytyi Heinolasta.

25.2.2019
Sakura osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Sakuralle tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. 

30.12.2018
Iloinen Sakura haluaisi oman kodin! Se on kaunis, sosiaalinen ja ihmisrakas tyttö - olisi vihdoin aika sitäkin onnistaa!

Kun Sakura tuli pentuna tarhalle, olimme aivan varmoja, että se tulee löytämään kodin nopeasti. Olihan se erikoisen värinen, kaunis ja reipas pentu. Vaan saimme harmillisesti yllättyä, kun Sakuralle ei kotiehdokkaita alkanutkaan ilmaantua. Aikaa kului, Sakurasta kasvoi nuori koira, sitten aikuinen, ja samaa tahtia laskee myös ihmisten kiinnostus sen adoptoimiseen. On toki ymmärrettävää, että moni haluaa tarjota pennulle kodin, mutta samaan aikaan toivoisimme, että myös näitä aikuisiksi kasvaneita kultaisia koiria harkittaisiin varteenotettavina vaihtoehtoina.

Sakura on paitsi ihmisrakas, myös toisten koirien kanssa hyvin sosiaalinen tyttö. Uskomme siis, että se sopeutuisi hyvin myös toisen koiran kaveriksi ja saisi siitä tarvittavaa turvaa varsinkin alkuajan jännityksiin. Koska Sakura on kasvanut tarhalla aikuiseksi, suosittelemme sille kotia, joka sijaitsee rauhallisessa ympäristössä.

Viipurin koirat - Sakura 28.12.2018

9.9.2017
Kaunis Sakura nostaa kuraiset tassunsa vasten rintaa – tähän minä jään. On ihme, ettei tälle kiltille ja reippaalle koiralle ole kotia löytynyt.

Sakura rakastaa ihmisiä ja huomiota. Se ei kuitenkaan ole se raju tyyppi, joka pomppii kenguruna ja ottaa huomion vaikka väkisin, vaan ennemmin sellainen herttaisen ystävällinen lähestyjä, joka rauhassa nostaa tassut rintaa vasten päästäkseen edes hetkeksi nauttimaan kilpaillusta huomiosta.

Sakura asustaa tällä hetkellä isossa nuorisoporukassa, jossa vauhtia riittää. Sakura on monia aitauskavereitaan vanhempi, mutta se on silti varsin pitkämielinen ja ennemmin väistää kuin lähtee kinaamaan nuorempiensa kanssa, vaikka sitä selvästi ärsyttää, kun ihmisen huomiota tavoittelevat vilkkaat poukkoilijat päätyvät sen niskaan. Sakura mielellään nauttisi huomiosta pomppimattakin, jos se vaan isossa porukassa olisi mahdollista. Kun aitauksessa viettää pidemmän aikaa, alkaa pahin loikkiminen helpottaa ja Sakuran kanssa pääsee hetken aikaa rauhassa seurustelemaan. Kyykistyn sen viereen, se lipaisee naamaani, painaa päänsä lähelle ja nauttii. Ihmisen vieressä on hyvä olla.Sakuran pentuesisaruksista moni on jo päässyt Suomeen ja ne ovat pärjänneet hyvin kotikoirina. Milloin on Sakuran vuoro?

28.10.2016
Sakurasta on varttunut kaunis, iloinen ja loputtoman ystävällinen nuori tyttö. Hämmentävää, ettei kukaan ole tälle kaunokaiselle vielä kotia tarjonnut?

S-pennut ovat asuneet jo yli puoli vuotta Irinan tarhalla. Vain yhtä niistä on onnistanut kodinsaannissa. Koirissa itsessään ei ole mitään vikaa, päinvastoin: koko sisarussarja on reippaita, iloisia ja ihmisrakkaita viikareita, jotka haluaisivat huomiota vaikka ihan loputtomasti!

Sakura juoksee ensimmäisenä vastaan, kun se huomaa ihmisten lähestyvän aitausta. Sen häntä viuhtoo tuhatta ja sataa, eikä se haluaisi menettää sekuntiakaan tulijan huomiosta. Huomiosta on kuitenkin kilpailemassa joukko muitakin koiria, joten parhaallakin yrityksellä seurusteluhetket Sakuran kanssa jäävät aina Sakuran mielestä aivan liian vajaiksi.

Sakura elää laumassa, jossa on sekä uroksia että narttuja. Sakura vaikuttaa sosiaaliselta ja kohtuullisen itsevarmalta tytöltä, joka ei jää helposti muiden jalkoihin. Mikään niuhottaja Sakura ei silti ole, vaan se tulee sujuvasti juttuun kaikkien aitauskavereidensa kanssa.

Sakura on tarhalla reipas, ystävällinen ja mukava tyttö. Se ei vaikuta olevan mikään adhd, vaan sellainen sopivan elämäniloinen tapaus. Koska Sakura on kasvanut tarhalla pennusta nuoreksi aikuiseksi, pitää uuden omistajan kuitenkin ymmärtää, että muutto omaan kotiin tulee olemaan sille iso juttu. Aluksi Sakura voi olla hyvinkin hämillään ja jännittää pieniäkin uusia asioita. Rauhallisella totuttamisella Sakura varmasti kuitenkin sopeutuu uuteen elämään ja paikkaan. Kun joku vain antaisi Sakuralle mahdollisuuden näyttää, miten hieno tyttö se onkaan!

9.4.2016
Voi miten Sakura rakastaakaan köllöttelyä ihmisen sylissä kevätauringon paisteessa! Suloinen Sakura on iloinen ja reipas pentu.

Sisarukset ShantiSylvesteri, SandraSimonaSamira ja Sakura tuotiin keväällä Irinan tarhalle. Lähikylässä asuva emokoira pyöräytti pennut vuoden lopulla eikä niiden tulevaisuus näyttänyt kovin ruusuiselta. Niinpä sisarusten matka jatkui Irinan tarhalle, missä ne odottavat nyt valoisampaa tulevaisuutta ja omien kotien löytymistä.

Sakura on onnensa kukkuloilla, kun on päässyt syliin hellittäväksi. Pienen pennun silmäluomet lupsuvat jokaisen rapsutuksen aikana yhä alemmas, ja pian tyttö makaa silmät ummessa tyytyväisenä nautiskellen. Sisarustensa tavoin Sakura vaikuttaa kaikin puolin normaalilta pennulta, jolla riittää uteliaisuutta, iloa ja pusuja vaikka muille jaettaviksi. Sakura toivoo uneksii, että pääisi pian nauttimaan taas sylissä köllöttelystä - oman ihmisen turvallisessa kainalossa.

Kotikoiran elämä ei ole Sakuralle tuttua. Tällä hetkellä pentujen asumuksena toimii ulkotarha, joten monet asiat sisäsiisteydestä hihnakävelyyn tulevat vaatimaan harjoittelua. Peruskoulutusta ei sovi unohtaa, sillä Sakurasta kasvanee ainakin keskikokoinen tyttö, ja jotta elämä olisi kaikilla sujuvaa ja mukavaa, on käytöstapojen hyvä olla hallussa. Riittävästi liikuntaa, rakkautta ja huolenpitoa vielä reseptiin mukaan, niin Sakurasta kasvaa takuulla ihastuttava neito aikuisena!

Viipurin koirat - Samira & Sakura 19.7.

Viipurin koirat - Sakura 2. & 16.4.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.