Malta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 2016

10.11.2019
Malta muutti omaan kotiin Helsinkiin!

24.10.2019
Ihana Malta pääsi askeleen lähemmäs omaa kotia ja odottaa hakemuksia nyt Tuusulassa.

4.9.2019
Ystävällisestä Maltasta saa hienon kaverin. Malta vaikuttaa sopuisalta tytöltä, joka vaikuttaa tulevan muiden koirien kanssa hyvin toimeen.

Malta saapui kesäkuun lopussa tarhalle viiden pentunsa kanssa. Malta pentuineen oli löydetty Viipurin ja Pietarin väliseltä alueelta, mutta tarkempaa tietoa Maltan aiemmasta elämästä ennen tarhalle saapumista ei ole. Neljä pennuista menehtyi ja yhdelle selviytyneelle löytyi koti Viipurista. Toivottavasti mukavan Maltan elämässä kääntyisi uusi sivu, jossa olisi enemmän ilon aiheita kuin aiemmin.

Malta asustelee aitauksessa, johon on sijoitettu pienempiä koiria, jotka eivät välttämättä pärjää isompien koirien parissa. Rauhallinen Malta erottuu päätä pitempänä pienempien koirien seasta. Aitaukseen mennessä alkaa kova säpinä koirien kesken, kun kaikki haluaisivat osansa huomiosta. Malta odottelee omaa vuoroaan eikä ole aitauksen isoimpana koirana käyttämässä kokoaan hyväksi muiden häätämisessä. Rapsutusvuoron saadessaan Malta vaikuttaa ilahtuneelta ja suhtautuu kovin ystävällisesti ihmisiin.

Kaulapanta ja hihna vaikuttavat Maltalle tutuilta ja kovin tottuneen oloisesti niissä kuljetaan. Hajujen nuuskuttelu ja ympäröivän alueen tutkiminen on selvästikin mieluisaa puuhaa. Hieman sivummalla Malta pyörähtää useamman kerran luottavaisesti selälleen ihmisen edessä, pyytäessään rapsutteluiden jatkumista.

Malta on mukavan rauhallinen koira ja vaikuttaisi mainiolta seuralaiselta hieman varttuneemmallekin adoptoijalle. Selvästikin Malta on ollut ihmisten kanssa tekemisissä ennen hylätyksi joutumistaan. Siitä ei ole kuitenkaan tietoa millaisia taitoja on opetettu tai onko Malta aiemmin asunut sisällä. Adoptoijan tuleekin olla valmis opastamaan rauhallisesti ja johdonmukaisesti kotikoiran tapoja, sisäsiisteydestä yksinoloon. Malta saattaisi soveltua monenlaiseen ympäristöön sekä useampaan asuinmuotoon omakotitalosta kerrostaloon. Malta tulee varmasti rakastamaan yhteisiä kävelyretkiä luonnossa sekä yhdessä puuhailua. Maltan toiveena on löytää luotettava ihminen, joka ei tule tätä herttaista tyttöä hylkäämään koko sen elinaikana.

Maltalta on testattu anaplasmoosi, erlichioosi, babesioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens. Viipurin Koirat testautti myös Maltalta rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta. Malta olisikin jo ihan valmis matkustamaan ikomaan kotiin sellaisen löydyttyä.

Viipurin koirat - Malta 19.7.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.