Turre

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 18kg)
Syntymäaika: 2018

25.8.2019
Turre sai kodin Hämeenlinnasta.

1.8.2019
Turren kuulumisia kotihoitopaikasta:

"Turre on ollut kotihoidossa viikon verran ja osoittautunut todella reippaaksi ja terhakaksi koirapojaksi.

Se suhtautuu kaikkiin ihmisiin avoimesti ja ystävällisesti. Hihnassa lenkkeilee reippaasti, mutta toki hihnakäytöksessä on vielä opeteltavaa. Ohikulkevat pyörät ja jopa hevoset eivät ole pelästyttäneet poikaa. Vastaantulevista koirista innostuu kovasti ja kaikkia pitäisi päästä tervehtimään. Turre tykkää kovasti riehua koirakavereiden kanssa, ja kylässä on käynyt pari narttukoiraa leikkimässä. Turre on kuitenkin melko topakka koira, eikä alistu aina hoitoperheen vanhemman nartun kotkotuksiin. Sisäsiisteys melko hyvällä mallilla, muutamia vahinkoja sattunut, kun innostuu. Turre haukkuu ja vinkuu hetken, kun ihmiset lähtevät, mutta pärjännyt hyvin työpäivän ajan. Ihana Turre odottaa omaa perhettä Keravalla."

25.7.2019
Ihana Turre matkusti sijaiskotiin ja on tavattavissa pk-seudulla.

Viipurin Koirat testautti Turren rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Kaikki Turrelta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Turrelta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja babesioosi.

Turren yhteyshenkilönä toimii Ayla.

19.7.2019
Turre kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

21.6.2019
Turre on ystävällinen poika, joka tulee iloisena ja luottavaisena hakemaan huomiota ihmisiltä. Turre toivookin, että saisi jo pian matkalipun omaan kotiin.

Turren menneisyys on tuntematon. Se päätyi keväällä Irinan tarhalle muutaman muun koiran kanssa. Vaalea ja hauskannäköinen Turre erottuu hyvin joukosta eikä ihmisrakkaalla luonteellakaan muiden varjoon jää. Ensitapaamisella Turre on ymmärrettävästi vielä vähän hämmentynyt tarhaympäristöstä. Se tulee kuitenkin hyvin reippaasti ja määrätietoisesti hakemaan huomiota ja ihmisten läheisyys on pojasta pelkästään ihana asia. Hihnassa kulkeminen ei selvästikään ole Turrelle mikään ihan uusi juttu, mutta jännittävä ympäristö saa Turren vähän levottomaksi.

Seuraavilla tapaamisilla Turre vaikuttaa jo enemmän tarhalle kotiutuneemmalta eikä ympäristö aiheuta enää huolestuneita otsaryppyjä pojan kasvoille. Turre jakaa ison ulkoaitauksen useamman muun koiran kanssa. Laumaan kuuluu niin uroksia kuin narttujakin, joiden kanssa Turre tulee pääasiassa hyvin toimeen. Yhtä nuorta urosta Turre kuitenkin vähän komentaa, joten mikäli tulevassa kodissa Turrea odottaisi poikakaveri, tulisi ikäeroa olla reippaasti. Tyttökaverista Turre tuskin pahastuisi. Reipas Turre saattaisi soveltua myös ainoaksi koiraksi. Asuinympäristön suhteen Turre ei ole turhan valikoiva, kunhan tuleva omistaja on valmis totuttamaan Turrea uusiin ja jännittäviin asioihin rauhalliseen tahtiin. Vaikka Turre onkin suurella todennäköisyydellä kasvanut ja elänyt jossain muualla kuin koiratarhalla, emme voi varmuudella tietää minkälainen on Turren aiempi elinympäristö ollut.

Turre on nuori koira ja sen ikä saattaa olla jossain vuoden tietämillä. Vaikka hihnakävelyä ei tarvitse lähteä opettelemaan ihan alkeista, muiden perustaitojen lähtötaso saattaa olla pyöreä nolla. Kukaan ei välttämättä ole opettanut Turrelle mitään sisäsiisteydestä tai kuinka jäädään rauhassa yksin kotiin. Näitä ja muita asioita on tulevan omistajan oltava valmis Turren kanssa treenaamaan, mikäli mielii vaaleaa partanaamaa omakseen. Ihmisrakkaassa ja reippaassa Turressa on kuitenkin paljon potentiaalia, joten toivotaan että Turre pääsee jo pian näyttämään jollekin onnekkaalle miten hieno poika se on.

Viipurin koirat - Turre 30.5.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.