Elle

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni keskikokoinen (alle 50 cm)
Syntymäaika: 8/2016

31.10.2019
Yli kahden vuoden odotus palkittiin viimein ja Elle muutti omaan kotiin.

29.7.2019
Ellen rabiesvasta-ainetasot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Elleltä testatut vektorivälitteiset taudit olivat kahta lukuunottamatta negatiivisia. Negatiivisia olivat anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi. Mycoplasma haemocanis ja Dirofilaria repens olivat positiivisia. Elle on aloittanut Advocate-lääkityksen.

30.6.2019
Elle on asunut tarhalla jo yli kaksi vuotta. Varovainen tyttö ei ole tarhalla päässyt reipastumaan, ja niinpä Elle on jäänyt suht araksi koiraksi.

Elle asuu pienessä aitauksessa muutaman muun koiran kanssa. Arkuudestaan huolimatta se ilahtuu ihmisistä ja katselee saapuvia vieraita kauempaa. Korvat hipovat niskaa, häntä heiluu ja silmissä on ystävällinen katse. Elle on aitauksen pienin ja varovaisin koira, joten se jää jatkuvasti isompien ja riehakkaiden koirien jalkoihin. Kun muut koirat saadaan sivuun häseltämästä, saa Elle tilaisuuden lähestyä meitä omaan tahtiin. Se tulee hakemaan ruokaa kädestä ja jos vain olisi aikaa ja rauhaa, voisi tyttö viihtyä lähellä pidempääkin. Levoton ilmapiiri ajaa Ellen kuitenkin nopeasti koppiin.

Kuluuko Ellen loppuelämä tarhalla? Toivottavasti ei. Mutta on selvää, että Ellen kaltainen koira tarvitsee rauhallisen ympäristön lisäksi kokeneen, ymmärtäväisen ja pitkäjänteisen ihmisen, joka jaksaa tehdä töitä luottamuksen eteen.

30.3.2017
Kaunis pörheäturkkinen Elle katselee kainosti ihmisiä vähän matkan päästä. Vieraat kiinnostavat, mutta ihan ei rohkeus riitä että tyttö uskaltaisi tulla omaehtoisesti luokse.

Elle syntyi koiralaumaan Viipurin laitamille syksyllä. Lauma majaili rekkojen levähdyspaikalla ja ne saivat ohimennen osansa rekkamiesten ylijäämäruuista. Irina kuuli paikalla asustelevista kolmesta narttukoirasta ja muutamasta niiden pennusta. Koska tietenkään koiralauman ei haluttu kasvavan, käytiin nartut steriloimassa ja pennut noudettiin tarhalle etsimään omia koteja. Ellen lisäksi EeviEvertEleanor ja Emmy kuuluivat samaan porukkaan.

Elle on hyvin kiltin ja nöyrän oloinen tyttö, mutta toistaiseksi se ei ole saanut kerättyä rohkeutta sen vertaa että uskaltaisi tulla itse hakemaan rapsutuksia vierailta. Kovin uteliaasti se vieraita katselee, ja ottaa varovaisia askelia kohti mutta sitten pakittaa taas. Sylissä Elle istuu jännityksestä huolimatta nätisti ja antaa käpälöidä itsensä kauttaaltaan. Ellen kanssa samassa aitauksessa asuu useampia nuoria koiria ja aikuisia, ja niiden kanssa sopuisa tyttö tulee hyvin juttuun.

Elle on nuori tyttö ja jos se pääsisi pian omaan kotiin, olisi sillä hyvät mahdollisuudet vielä reipastua. Varovainen Elle etsii rauhallista kotia, jolla riittää aikaa tytön kotiutumiseen. Koirakaveri olisi varmasti tärkeä tuki ja turva Ellelle, joten toistaiseksi Elle haluaisi muuttaa vain koirakaverilliseen kotiin. Elle ei varmastikaan ole koskaan asunut sisätiloissa eikä tiedä kotikoiran elämästä yhtään mitään. Edessä onkin kaiken uuden opettelua, kuten sisäsiisteys, yksin oleminen ja hihnassa kulkeminen.. Kunpa Elle saisi mahdollisuuden ennen kuin on liian myöhäistä, sillä pohjimmiltaan Elle on iloinen ja ystävällinen tyttö, joka haaveilee turvallisesta ja rakastavasta ikiomasta ihmisestä.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.