Matias

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2018

14.7.2019
Matias sai kodin Naantalista.

7.1.2019
Matias osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Matiakselle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

16.12.2018
Onnellisten tähtien alla ei syntynyt myöskään Matias, joka päätyi loppuvuodesta Irinan tarhalle siskonsa kanssa. Matias on kiltti mutta vähän varovainen pentu.

Matias ja Mandy päätyivät tarhalle loppuvuodesta eikä sisarusten menneisyydestä ole tietoa. Hyytävä keli saa tarhan asukkaat palelemaan, mutta onneksi Matiaksella ja sen aitauskavereilla on sentään mahdollisuus päästä sisätiloihin lämpöisen kopin sisään lämmittelemään. Päivät ovat kaikki samanlaisia. Syödään, leikitään ja nukutaan. Pienessä ulkotarhassa voi välillä käydä tarpeillaan ja ihmettelemässä ympäristöä, mutta kuka nyt näin kylmillä keleillä kauaa ulkona haluaa olla. Tarhan työntekijät siivoavat aitauksen kerran päivässä ja jakavat vettä. Meteli on kova, haukuntaa kuuluu kaikkialta.

Tarhavieraiden saapuminen on pentujen viikon kohokohta. Leluja, herkkuja ja seurustelua! Muiden pentujen tapaan Matiaskin istuu korvat höröllä seuraamassa vieraiden odotettua saapumista. Matias on vähän varovainen poika, joka mieluummin seurailee tapahtumia etäämmältä. Se uskaltaa ottaa herkut käsistä ja pyörii uteliaana lähistöllä, mutta rapsutusetäisyydelle se ei oikein rohkene. Jännittää liikaa. Matiaksen saa syliin melko vaivattomasti ja poika istuu siinä nätisti jännityksestä huolimatta. Muiden pentujen kanssa Matias tulee hyvin toimeen ja kaverit ovat sen turva. Matiaksella, kuten sen siskollakin, olisi kiire löytää pian oma koti minne pääsisi reipastumaan. Muuten tulevaisuus ei näytä kovin valoisalta.

Varovaisen Matiaksen olisi tärkeää päästä mahdollisimman pian pois ettei se jää tarhalle aristumaan. Mahdollisuudet reipastumiseen ovat kaikkein korkeimmillaan nyt ja mitä kauemmin Matias joutuu odottamaan, sitä huonommalta tilanne näyttää. Rauhallinen ja rakastava kotiympäristö, kärsivällinen ja pitkäjänteinen omistaja sekä reipas koirakaveri olisivat Matiaksen toivelistalla. Tarhaoloista poispääseminen saa usein ihmeitä aikaan ja Matiaksellakin olisi vielä mahdollisuus rohkaistumiseen ja parempaan elämään. Ellei omaa kotia löydy, varovainen Matias jää tarhalle kasvamaan ja loppuelämä kuluu todennäköisesti tarhalla.

Viipurin koirat - Matias 15.11.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.