Iinu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

26.9.2019
Iinu sai kodin Helsingistä.

19.9.2019
Iinu kävi steriloitavana.

10.9.2019
Kaikki Iinulta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Iinulta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Iinun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta. 

23.8.2019
Miten löytää oikeat sanat kuvailemaan ihanaa Iinua? Iinu on ystävällinen, herttainen ja kovin ihastuttava nuori neidonalku, joka toivottavasti jo pian saa tassutella omaan kotiinsa.

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Pentuja oli kaiken kaikkiaan 17, mutta kahta niistä ei saatu kiinni. 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle.

Sekalaiseen joukkoon kuuluu erinäköisiä ja -kokoisia pentuja. Osa pennuista on keskenään niin samannäköisiä, että sisaruus on helposti tunnistettavissa. Uutta, onnellisempaa elämää Suomesta etsivät Alpo, Bablo, Chaplin, Dimmu, Edna, Fenrir, Ginny, Hila, Iinu, Jehu, Kunkku, Lohtu, Morrison, Ninja ja Ona.

Suloinen Iinu tulee reippaasti tervehtimään tarhavieraita. Utelias katse silmissä se tepsuttaa luokse ja nuuhkuttelee häntä iloisesti liehuen uusia tuoksuja. Miten mukavaa saada vieraita, tuumii Iinu onnellisena. Sylissä oleminen ei näytä olevan Iinulle kovinkaan jännittävä kokemus vaan melko tyynesti se katselee ympärilleen nätisti paikoillaan istuen. Päästyään takaisin maankamaralle suuntaa Iinu oitis takaisin lähimpien ihmisten luokse läheisyyden toivossa. Iinu ei ole mikään riiviö, ainakaan vielä toistaiseksi, ja huomiotakin se hakee hyvin nätisti ilman turhaa riekkumista. Eihän tähän pieneen ketunpoikaseen voi olla ihastumatta. Suuressa pentulaumassa Iinulla riittää leikkikavereita ja toistaiseksi Iinu on vaikuttanut hyvin sopuisalta tytöltä. 

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Iinu 1.9.2019

Viipurin koirat - Iinu 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.