Otso

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni (n. 30 cm, alle 10 kg)
Syntymäaika: 2018

24.10.2019
Pikkuinen Otso muutti Tammelaan!

7.10.2019
Kaikki Otsolta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Otsolta testattiin anaplasmoosi, ehrlichia, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens, babesioosi ja Mycoplasma haemocanis. Myös Otson rabiesrokotusvasta-ainetaso mitattiin ja taso ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta. Otso on valmis matkustamaan Suomeen.

15.8.2019
Otso on valloittava nuorukainen, jolta ei energiaa eikä itsevarmuutta puutu!

Kaunis suklaanruskea Otso päätyi Irinan tarhalle kesällä. Se oli löytynyt kadulta Zelenogorskista, entiseltä Terijoelta, jossa katukoiraongelma on merkittävä. 

Otso laitettiin aluksi asumaan sitä nuorempien pentujen kanssa, mutta pian tuli selväksi, että Otson egolla varustettu pikkuherra piti nuorempiaan turhan tiukassa kurissa. Tosiaan siis nuorempiaan, kooltahan ne pennut olivat jo kaksi kertaa Otson kokoisia. Ihan mikään turha kaveri Otso ei siis ole.

Otso on nyt siirretty aikuisten pienehköjen koirien aitaukseen. Siellä Otso tuleekin sujuvasti kaikkien kanssa toimeen eikä turhaan järjestyksenpitoa enää esiinny. Ehkä Otso olikin vain väsynyt pentuaitauksen vilkkaampaan elämään.

Otso rakastaa ihmisiä aivan yli kaiken. Se haluaisi mieluiten kaiken huomion itselleen ja se myös näyttää tahtonsa monin erilaisin tempuin. Milloin Otso on kiipeämässä syliin, milloin sen huomaan alkavan housunpuntin kiskomisen. Eikä tällainen käytös tietysti mikään ihme ole, onhan ihmiskontaktien saaminen niin rajattua tarhaolosuhteissa.

Otso on kooltaan pieni koira, mutta se tarvitsee ihan samalla tavalla aktiviteettia ja arkikäytösten harjoittelua kuin isommatkin koirat. Koska sen menneisyydestä ei ole tarkkaa tietoa, emme tiedä sitäkään, onko se koskaan asunut sisätiloissa saati harjoitellut yksinjäämistä. Voi siis olla, että uudella omistajalla riittää puuhaa näiden tapojen opettamisessa Otsolle. Tai voi olla, että kaikki sujuu oletettua helpommin, mutta sitähän ei voi koskaan etukäteen tietää.

Reippaana poikana Otso sopeutunee hyvin myös kaupunkiin asumaan. Koirakaverikaan ei ole välttämätön, kunhan omistaja järjestää vilkkaalle Otsolle muutoin tarpeeksi ohjelmaa ja puuhaa.

Viipurin koirat - 19.7. & 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.