Sintti

Sukupuoli: narttu
Koko: jää pienehköksi
Syntymäaika: 8/2018

27.2.2019
Sintti sai oman kodin.

22.1.2019
Alkuun hieman ujosta tyttösestä on muutaman viikon aikana kuoriutunut mahdottoman iloinen, leikkisä, älykäs ja kiltti duracell-pupu, joka rohkaistuu koko ajan lisää.

Uudet ihmiset vielä jännittävät ja niitä pitääkin välillä vähän komentaa, mutta muuten Sintti ei ole turhia haukkunut. Sijaiskodin ympäristö on rauhallinen omakotialue, mutta ehkä kerrostaloelämäkin saattaisi onnistua.

Tarpeet Sintti osaa tehdä ulos, jos pääsee riittävän usein lenkille. Muuten hän osaa hienosti käydä sisällä sanomalehdellä.

Sintti lenkkeilee mielellään, mutta hihnakäytös on vielä vahvasti terrierimäisellä pentuenergialla höystettyä. Umpihangessa on hauska poukkoilla ja kaikki paikat pitäisi päästä nuuskuttelemaan. Vieraat koirat kiinnostavat kovasti, mutta rohkeus ei aina riitä moikkaamaan. Kuten kuvista voi huomata, kotihoitajan oma vanhempi narttu ja tyttären joululomaa viettämässä ollut 5-vuotias narttu kelpaavat kuitenkin hyvin tueksi ja leikkikavereiksi. Toinen koira taloudessa voisi olla Sintin mieleen, mutta ei ehkä vaatimus. Kotihoitajan kainaloon käpertyminen rapsuteltavaksi kun tuntuu kuitenkin olevan parasta, mitä Sintti tietää.

Sintillä on tällä hetkellä korkeutta 36 cm ja painoa 6,5 kg.

21.12.2018
Sintti pääsi hoitopaikkaan reipastumaan ja on tavattavissa Kouvolan seudulla.

19.12.2018
Kaikki Sintiltä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Sintiltä testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Sintin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

4.12.2018
Sintti on kiltti ja iloinen tyttö, mutta vähän harmillisesti ujostelee vieraita. Sintti toivoisi kovasti pääsyä kotiin tai hoitopaikkaan.

Sisarukset Sipsu, Sikuriina, Sintti, Suhina ja Sulevi päätyivät Olgan luokse syksyllä. Ne syntyivät kotikoiralle ei-toivottuina pentuina, joista haluttiin eroon. Olga suostui ottamaan viisikon vastaansa ja hyvä niin, sillä muuten karvapalleroiset vaeltelisivat todennäköisesti ilman suojaa Viipurin kaduilla.

Sisarustensa tavoin Sinttikin on valppaana vieraiden ilmestyessä Olgan pihalle. Pieni häntä heiluu kovasti tytön riemastuessa ihmisistä. Kaikkein ihaninta taitaa kuitenkin olla kun tuttu ihminen, tarhanpitäjä Olga, istahtaa seurustelemaan pentujen kanssa. Sintti hyppää samantien Olgan syliin ja viihtyy siinä mainiosti. Rapsutukset ovat Sintistä ihania ja siinä sitä kelpaa lekotella. Vieraat eivät saa ihan yhtä ihastunutta vastaanottoa ja syliin nouseekin hiukan jäykempi Sintti. Vaikka jännittää niin nätisti Sintti silti sylissä istuu. Turhaan ei venkoilla vaikka huolestuneita ollaankin. Jännityksestä huolimatta Sintillä ei ole tarve piiloutua vaan se kuitenkin pyörii ympärillä ja jaloissa muiden pentujen tavoin.

Saapuessaan Olgan luokse suurin osa sisaruksista oli suht reippaita. Olgan luona käy harvakseltaan vieraita eikä pienestä aitauksesta käsin maailmaa pääse juuri näkemään saati kokemaan. Valitettavasti se tarkoittaa usein pienten pentujen kohdalla sitä, että kuukausi kuukaudelta on helpompia aristua kuin reipastua uusia asioita ja ihmisiä kohtaan. Näin on vähän päässyt käymään myös Sintin ja sen sisaruksien kohdalla. Senpä vuoksi olisikin tärkeää, että kun viisikko on tulovalmis ne pääsisivät mahdollisimman pian muuttamaan omiin koteihin tai hoitopaikkoihin.

Koska pennut ovat eläneet Olgan pihapiirissä ulkoaitauksessa, ei niillä ole kokemusta sisällä asumisesta tai kotikoiran tavoista. Kaikkia taitoja, kuten esim. sisäsiisteyttä, hihnassa kävelemistä ja yksin olemista, on lähdettävä harjoittelemaan alusta lähtien. Koska Sintti on hitusten varovainen tyttö, etsitään sille toistaiseksi kotia missä sitä odottaisi kiva koirakaveri. Reippaasta koirakaverista on hyvä ottaa esimerkkiä ja se antaa myös paljon tukea alun sopeutumiselle. 

Viipurin koirat - Sintti 15.11.2018

Viipurin koirat - Sipsu, Suhina & Sintti 15.11.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.