Siru

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 56 cm)
Syntymäaika: 2017

24.2.2019
Siru sai kodin Pirkanmaalta.

7.1.2019
Siru osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Sirulle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

8.1.2019
Kaunis partanaama Siru on kovin suloinen näky hapsuineen. Sirun toiveena on päästä pian kotiin, elämä vastatulleelle on tarhalla rankkaa.

Siru kuuluu tarhan tuoreimpiin tulokkaisiin. Ensitapaamisella Siru vaikuttaa hiukan hämmentyneeltä eikä ihme. Irinan tarhalla koiria on lähes parisataa ja meteli sen mukaista. Aitauksessa ei tullut lämmintä vastaanottoa ja tulokkaana Siru on joutunut muiden koirien ärhentelyjen kohteeksi. Fiksuna tyttönä Siru on varovainen ja alistuvainen, toivoen tilanteen menevän pian ohi ja sulautuvansa muiden joukkoon. Stressiä kaikesta uudesta on varmastikin paljon, mutta silti Siru uskaltautuu alku-ujostelun jälkeen luottamaan ihmisiin ja tulee tutustumaan. Silittelyt tuntuvat niin hyviltä, että Sirun silmät painautuvat väkisinkin kiinni ja väsynyt tyttö torkahtelee istualteen.

Siru kuuluu siihen joukkoon koiria, jotka saapuivat tarhalle niiden vanhan omistajan kuoltua. Nainen oli kerännyt kotiinsa kodittomia koiria, ja kun hänestä aika jätti, päätyi ainakin osa koirista Irinan tarhalle. Hapsukarvat naamassa saattaisivat olla perintöä jonkinlaista terrieritaustaa omaavalta vanhemmalta. Siru on nuori tyttö ja ikää sillä tuskin on muutamaa vuotta enempää. Emme tiedä tarkalleen millaista elämää Siru on entisessä elämässään viettänyt, joten tulevan omistajan on varauduttava kaikenlaisten taitojen, kuten hihnassa kävelyn ja sisäsiisteyden harjoitteluun. Koska Siru on vasta vähän aikaa sitten päätynyt tarhalle, voi sen luonteestakin paljastua vielä uusia puolia kunhan se kotiutuu tarhalle paremmin. Kiltti Siru toivoo kuitenkin, että tarhaelo jäisi niin lyhyeksi kuin suinkin mahdollista ja matka omaan kotiin pääsisi pian alkamaan.

Viipurin koirat - Siru 5.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.