Elvi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö
Syntymäaika: 2018

19.7.2019
Elvi sai kodin Savonlinnasta.

15.7.2019
Viipurin Koirat testautti Elvin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Kaikki Elviltä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Elviltä testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), babesioosi sekä Mycoplasma haemocanis. Elvi on valmis kotimatkalle.

26.6.2019
Tarhalle joutuminen on ollut Elvi-raukalle kova pala. Elvi hylättiin tarhalle suoraan kodista ja ympäristö on sille hyvin pelottava ja stressaava.

Elvi tavattiin ensimmäisen kerran Irinan kotipihalla. Se oli juuri vähän aikaa sitten hylätty kodistaan. Syy hylkäämiselle oli kuulemma se, että perhe odotti vauvaa eivätkä mahdollisen allergian pelossa halunneet enää pitää koiraa. Liekö kyseessä kuitenkaan todellinen syy luopumiselle, ehkä Elvi ei vain enää kiinnostanut omistajiansa. Elvi on vähän varovaisena taka-alalla, mutta katselee uteliaana vieraita. Kymmenet pennut juoksevat ja säheltävät ympärillä ja kuhina on melkoista. Elvi ei edes yritä lähestyä vieraita pentumeren halki vaan istuskelee mieluummin varjossa. Kun Elviä lähestyy, pienet silmät katselevat hyvin huolestuneina ympärilleen, mutta nätisti Elvi antaa kuitenkin nostaa itsensä syliin. Sylissä Elvi ei rimpuile, vieras ihminen ja syli vain jännittää. Ymmärtäähän toisen jännityksen ja pelon, sillä eihän Elvi tällaiseen elämään ole tottunut.

Elvin elämä ei helpotu, sillä se saa siirron muiden koirien kanssa Irinan kotipihalta tarhalle. Tarha vasta pelottava ympäristö onkin. Elvi saa asua aitauksessa, joka koostuu pääasiassa vähän vanhemmista pennuista ja aikuisista pikkukoirista. Elvi kurkkii ovenraosta tulijoita ja jää helposti muiden jalkoihin. Se otetaan ulos aitauksesta ja viedään hihnakävelylle toisen koiran kanssa. Hihnakävely on Elville tuttua, mutta tietysti ulkona on paljon asioita mitkä jännittävät Elviä. Vieraita isoja vapaana kulkevia koiria, vieraita ihmisiä ja vielä iso kumma musta möykky tähtäämässä suoraan kohti. Ei ole helppoa Elvillä.

Elvi kuuluu kotiin, ei tarhalle. Tarhaympäristö pelottaa sitä kovasti ja eihän tarha mikään turvallinen asuinympäristö varsinkaan millekään kodista hylätylle pikkukoiralle ole. Vaikka vieraat ihmiset jännittävät Elviä, on Elvistä silti saanut ystävällisen ja kiltin vaikutelman. Elvillä on ikää arviolta vuoden verran tai vähemmän. Elvin ihannekoti sijaitsisi rauhallisella alueella ja kodissa voisi hyvin olla kiva koirakaveri Elviä odottamassa. Lapsikoti saattaisi olla vähän liikaa tälle herkälle tytölle, joten ensisijaisesti Elvi etsii itselleen aikuiskotia. Elvi on toistaiseksi hyvin hiljainen koira, joten kerrostalokin voisi sille sopia kunhan sijainti vain on rauhallinen. Voi kuitenkin olla, että turvallisessa ja rakastavassa kodissa Elvi uskaltaa olla enemmän oma itsensä ja uusia piirteitä saattaa tulla esiin. Elvi on tarhalla sterilisoitu Viipurin Koirien tuella. Kunpa jostain löytyisi lempeä ja rauhallinen ihminen, jonka luona ihana ja liikuttava Elvi saisi elää vielä iloista ja onnellista koiranelämää.

Viipurin koirat - Elvi 27.6.2019

Viipurin koirat - Elvi 23.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.