Tiitu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (<50 cm)
Syntymäaika: 09/2011

6.7.2019
Tiitu sai pysyvän kodin hoitopaikastaan.

13.10.2015
Tiitu-tyttösestä ei oteta tällä hetkellä kyselyitä vastaan.

2.7.2015
Tiitu on edelleen hyvin varovainen, mutta kiltti ja sympaattinen tyttö, joka odottaa omaa kotiaan Tampereen seudulla.

Tiitu jännittää yhä paljon sekä ihmisiä että uusia tilanteita. Edistystä tapahtuu koko ajan pienin askelin, mutta silti Tiitu etsii vain sellaista rauhallista omistajaa, joka voi sataprosenttisesti sitoutua Tiituun ja sen rohkaisemiseen. Sekä kotioloissa että lenkillä Tiitu on hyvin helppo koira: se ei hauku eikä riehu, ei vedä hihnassa tai räyhää kellekään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Tiitu olisi kenen tahansa koira. Sen arkuus asettaa omat haasteensa, joita uuden omistajan tulee perusteellisesti ymmärtää. 

Tiitu tulee hyvin toimeen niin toisten koirien kuin kissojenkin kanssa, eikä se ole välittänyt vapaana juoksevista kanoistakaan mitään. Tiitu on kuitenkin sen verran vetäytyvä tyttö, että se ei halua kovin riehakkaan koiran kaveriksi. Uuden kodin tulee sijaita rauhallisella alueella.

12.6.2014
Tiitu lähettää kesäterveiset kotihoitopaikastaan Tampereen seudulta.

Tiitu on kiltti ja ujo tyttö, joka on harjoitellut kotielämää nyt pari kuukautta. Monet ihmisiin liittyvät asiat huolettavat Tiitua edelleen, mutta silmissä näkyy myös yhä enemmän uteliaisuutta. Tiitu on helppo kotihoitolainen, sisäsiisti, kävelee nätisti valjaissaan, ei hauku eikä murise. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta, eläinlääkärikin sai venytellä Tiitua miten halusi. Tiitu pitää myös autoilusta ja hyppää heti kyytiin, jos vaan autossa on joku luukku auki. Tiitu ei kuitenkaan hae aktiivisesti seuraa eikä vielä oikein uskalla nauttia ihmisten seurasta. Kun Tiitua ryhtyy silittelemään, se ensin säpsähtää ja käpertyy kerälle, mutta muistaa kohta että ai niin eihän tässä mitään hätää ollutkaan. Hoitoperheen toiset koirat tuntuvat tuovan Tiitulle turvaa ja voi olla että toinen koira uudessa kodissa helpottaisi Tiitun sopeutumista.

6.4.2014
Tiitu kokeilee onneaan nyt kotihoidossa. Tiitun ensimmäiset päivät Suomessa ovat sujuneet hyvin, mutta monia asia pelottaa vielä tätä varovaista tyttöä. Kuten tiesimme, Tiitu on kiva koira, eikä mikään menetetty tapaus. Pienellä harjoittelulla se tulee pärjäämään tavallisena kotikoirana.

9.11.2013
Herkkä ja ystävällinen ujopiimä Tiitu elelee yhä Irinan tarhalla. Ihastuttava Tiitu on kasvanut kauniiksi koiraksi.

Tiitu tulee tervehtimään, katsoo kysyvästi silmiin, nuolaisee sormesta ja on selvästi vieraista hyvin mielissään. Tiitu etsii kotia alueelta, jossa ei ole kovin vilkasta. Tiitu muuttaisi mielellään perheeseen, jossa olisi reippaampi koirakaveri näyttämässä mallia ja tuomassa turvaa.

Viipurin koirat - Tiitu

30.6.2012
Tiitu otti meidät ystävällisesti vastaan, kun viimeksi sitä tapasimme: tuli hakemaan nameja muiden mukana ja nuolaisi sormesta häntä viuhuen.

Ilahtuneina seurasimme rohkaistuneen Tiitun puuhia.

Katso video Tiitusta:

Viipurin koirat - Tiitu2

16.5.2012
Tiitu on pieni ujopiimätyttö. Kovasti Tiitu tykkää ihmisten tarkkailemisesta, mutta silitysetäisyydelle tyttö ei valitettavasti uskalla kunnolla tulla. Pentuajan viettäminen tarhalla on herkälle ja kiltille koiralle rankkaa. Usein käy niin, että herkkä koira jää rohkeampien jalkoihin ja siten rohkaistumista ei pääse kunnolla tapahtumaan. Näin on käynyt Tiitullekin, ja tyttö on varttunut nuoreksi kaunokaiseksi, jota ihmisten lähestyminen tahtoo jännittää. Tiitu seurailee mielellään kyllä ihmisiä ihan lähellä, mutta silityksistä tyttö ei perusta. Tiitu etsiikin sellaista omistajaa, jolla on jo aiempaa kokemusta koirista ja erityisesti arempien koirien sopeuttamisesta arkielämään.

Katso video Tiitusta:

Viipurin koirat - Tiitu

13.1.2012
Tiitun tie tarhalle on tuttu: perheen tyttökoira sai ei-toivottuja pentuja. Suurin osa Tiitun sisaruksista löysi kodin perheen tuttavapiiristä, mutta Tiitulaiselle ei lopulta ottajaa löytynyt.

Perhe kyllästyi kodinetsintään ja toi pennun tarhalle. Nyt Tiitu porhaltaa muun sekalaisen pentulauman keskellä ja koittaa pitää puolensa. Isompien pentujen rajut leikit tyttöä välillä hämmentävät, mutta hetken tuumailutauon jälkeen se on taas riennoissa mukana. Tiitu varmasti pitäisi aktiivisesta kodista, jossa iloisen ja vilkkaan tytön kanssa jaksetaan puuhailla ja ulkoilla riittävästi.

Tiitun arvioidaan syntyneen syyskuussa 2011. Tyttö voi muuttaa Suomeen jo pian – kunhan se oikea omistaja on ensin löytynyt.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.