Boy

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 11/2017

17.10.2019
Boy sai kodin Vantaalta.

29.9.2019
Kaikki Boylta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Boylta testattiin anaplasmoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens, babesioosi ja Mycoplasma haemocanis. Myös Boyn rabiesrokotusvasta-ainetaso mitattiin ja taso ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

26.8.2019
Jos Boy puhuisi ihmisten kieltä, pyytäisi se päästä takaisin omaan kotiin. Jos puhuisimme koirien kieltä, särkisi vastaus Boyn sydämen.

Lähes puolitoista vuotta sitä kesti. Suloinen Boy erottui helposti pentujoukosta erikoisen värityksensä ansiosta. Kauniilla ulkonäöllä ja ihmisrakkaalla luonteella voi löytää kodin äkkiä Suomesta. Tai Venäjältä, kuten Boyn kohdalla kävi. Se sai kodin pikkupentuna Viipurista. Tänä kesänä Boy palasi kuitenkin paikkaan, minne se tuskin olisi koskaan enää uskonut päätyvänsä. Koiratarhalle. Sille samalle ankealle ja ahdistavalle satojen koirien tarhalle, mistä se lähti puolitoista vuotta sitten onnellisena kohti omaa kotia, uunituoreen omistajansa sylissä, joka lupasi pitää siitä hyvää huolta sen loppuelämän ajan. Niin ei käynyt vaan Boysta tuli jälleen koditon.

Omistaja ei antanut mitään kunnollista selitystä sille, miksi halusi hylätä koiransa tarhalle. Koirassa ei kuulemma ollut vikaa. Tarhanpitäjälle jäikin vahva tunne siitä, että väkinäiset selitykset olivat pelkkiä tekosyitä sille, ettei omistajaa yksinkertaisesti vain enää kiinnostanut. Suloisesta ja pienestä pennusta oli kasvanut aikuinen. Se ei enää ollut niin ihmeellinen ja ihastuttava, uutuudenviehätys oli kaikonnut. Koirasta oli tullut rasite ja taakka, josta haluttiin eroon. Sen verran omistaja kuitenkin viitsi vaivautua, että toi koiran tarhalle eikä hylännyt sitä kadulle.

1,5-vuotias Boy on ihmisrakas ja ystävällinen poika, joka suhtautuu luottavaisesti ja iloisesti uusiin tapaamiinsa ihmisiin. Sen häntää heiluu vallattomasti, kun se näkee tarhavieraiden saapuvan. Boy on innoissaan ja helpottunut saadessaan seuraa ja lähtee reippaasti kävelylle. Hihnassa Boy on selvästi tottunut kulkemaan, ja yllättävän nätisti kulkeekin ottaen huomioon sen, että se on kökkinyt pienessä aitauksessa jo useamman viikon. Kävelyseuraa Boy sai eräästä toisesta nuoresta uroksesta, joka muutamaan otteeseen rähisi Boylle. Boy ei ollut kuitenkaan missään vaiheessa rähinän aloittava osapuoli ja kun välimatkaa vain oli riittävästi, sujui lenkki joelle leppoisissa tunnelmissa. Boy jakaa tällä hetkellä saman aitauksen muutaman aikuisen nartun ja uroksen kanssa eikä yhteiselossa näyttäisi olevan ongelmia. 

Vaikka Boy on asunut kodissa, emme voi tietää kuinka paljon sille on opetettu tai oltu opettamatta erilaisia kotikoirantaitoja. Tulevan omistajan on hyvä olla varautunut siihen, että ainakin sisäsiisteyttä ja yksin olemista voi joutua harjoittelemaan. Boy vaikuttaa hyvin reippaalta eikä se säpsy hihnalenkillä mitään. Rauhallisella tiellä ajelevat autotkin saavat mennä menojaan. Boy saattaisikin sopeutua myös vähän vilkkaammallekin asuinalueelle. Rohkea Boy ei välttämättä tarvitse koirakaveria, sillä se ei ole joutunut varttumaan tarhalla vaan maailmaa on tullut jonkin verran nähtyä ja koettua. 

Tarhalla asuminen on Boylle raskasta. Lenkin päättyessä ja tarhan alueelle palatessa Boy pysähtyi niille sijoilleen eikä olisi halunnut enää takaisin tarhalle. Se veti stressaantuneena itsensä Irinan tarhan klinikkarakennuksen oven eteen tiukasti kiinni toivoen, että ovi avautuisi. Se turvallinen kotiovi, joka päästäisi sisään ja haihduttaisi tarhan ympäriltä pois. Sydäntä raastaen Boy kannettiin takaisin aitaukseensa, minne se jäi haikein silmin katselemaan lähtevien ihmisten perään.

Boylla on korkeutta n. 55 cm ja painoa vähän päälle 20 kg. Boy kastroidaan ennen omaan kotiin muuttoa.

27.3.2018
Boy sai kodin Viipurista.

17.3.2018
Tätä tiikeriraitaista tallustajaa ei voi olla huomaamatta, sillä persoonallisen ulkonäön lisäksi Boy on reipas, mahdottoman ihmisrakas ja iloinen pentu!

Pörröiset sisarukset Bruna ja Boy ovat äskettäin päätyneet Irinan tarhalle. Niiden menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, mutta iloisina ja ihmisrakkaina pentuina ne ovat varmastikin saaneet elää ihmisten parissa. Boy on sisarensa tavoin mutkaton ja iloinen pentu, joka rynnistää oitis vieraiden luokse ja heittäytyy rapsuteltavaksi. Mitään ihanampaa tämä poika tuskin tietää kuin ihmiset. Boylla onkin käynyt onni, sillä eräs Irinan tarhan työntekijä viettää sen kanssa paljon aikaa ja onpa pikkutiikeri päässyt harjoittelemaan jo hihnassa kävelemistäkin tarhan edustalle. Sylissä olemistakin Boy on saanut harjoitella eikä se asia ole selvästikään enää kovin ihmeellistä ja jännittävää. Muiden pentujen kanssa Boy vaikuttaa tulevan toimeen sopuisasti ja mikäs sen hauskempaa kuin kavereiden kanssa painiminen ja leikkiminen.

Boy vaikuttaa oikein reippaalta ja luottavaiselta pennulta, joka jatkaisi matkaansa mieluusti mahdollisimman pian kohti omaa kotia. Tarhaelämä on ankeaa ja kasvuympäristö pienelle pennulle kurja. Boylla ei ole käsitystä kotikoiran tavoista eikä se ole koskaan kuullutkaan sisäsiisteydestä tai yksin olemisesta. Tulevan omistajan onkin haluttava panostaa pienen tarhaoloista tulevan pennun kotiuttamiseen ja uusien taitojen harjoitteluun. 

Viipurin koirat - Boy 13.3.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.