Djuna

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2019

27.6.2019
Djuna löysi kodin Lohjalta.

25.6.2019
Viipurin Koirat testautti Djunan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Kaikki Djunalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Djunalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja babesioosi.

23.5.2019
Djuna steriloitiin Viipurin Koirien tuella. 

16.5.2019
Tämä herttainen lurppakorva on Djuna! Alun varovaisuuden jälkeen Djuna onkin valmis hurmaamaan kaikki avoimella ja aurinkoisella luonteellaan.

Vastikään tarhalle joutunut Djuna on hieman pyörällä päästään. Vähemmästäkin sitä pieni koiranalku hämmentyy. Alkuun Djunaa epäilyttää aitaukseen astuvat vieraat, mutta uteliaana pentuna se kuitenkin kurkkii kopin nurkan takaa, mitä vieraat puuhaavat. Pian se jo uskaltautuu muiden pentujen mukana nameja hakemaan. Kun Djuna huomaa vieraat vaarattomiksi, ei sen riemulla ole rajoja. Suloinen Djuna osoittautuu oikeaksi pusukoneeksi, sen verran tiuhaan pusuja satelee. Yrittääpä pentu kiivetä syliinkin heti kun huomionosoitukset hetkeksi lakkaavat.

Djuna pääsee toukokuisena viikonloppuna hihnakävelyn alkeita opettelemaan. Oikein mallikkaasti hihnakävely sujuukin eikä aitauksen ulkopuolinen maailma olekaan täynnä vaaroja vaan pelkkiä mahdollisuuksia! Touhukkaana Djuna tutkii ympäristöä, mutta rauhoittuu myös ottamaan vastaan rapsutuksia, joista saa vaihteeksi nauttia yksinoikeudella.

Djuna päätyi tarhalle viipurilaiselta mökkialueelta. Pienen tytön luottavaisuudesta voi päätellä, että jonkinlaisia ihmiskontakteja sillä varmasti on ollut ennen tarhaelämää. Hihnakävelykään ei aiheuta Djunalle suurta hämmennystä, joten voi olla, että Djuna on jo opiskellut kotikoiran alkeita. Oli miten oli, tarhaympäristössä kotikoiran taidot tuppaavat herkästi unohtumaan näin nuorelta koiranpennulta, joten tulevan kodin tulee varautua aloittamaan kasvatus aivan alusta, aina sisäsiisteydestä lähtien.

Tulevalta omistajalta Djuna toivookin kärsivällisyyttä pienen koiranalun kasvattamisessa. Uteliaana pentuna Djuna varmasti keksii kaikenlaista puuhasteltavaa, kunhan ankea tarha vaihtuu virikkeellisemmäksi ympäristöksi. Kunpa tarhalla olo ei Djunan kohdalla jäisi kovin pitkäksi, vaan tyttö pääsisi omaan kotiin näyttämään kuinka herttainen osaakaan olla – vaikkei uusi omistaja aina olisikaan samaa mieltä.

Viipurin koirat - Djuna 4.5.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.