Kamu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 68 cm)
Syntymäaika: 7/2017

5.12.2019
Kamu sai kodin Haminasta.

9.11.2019
Kamu testattiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. 

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Mycoplasma haemocanis, Hepatozoon canis ja leishmanioosi. Ihomato (Dirofilaria repens) oli positiivinen ja Kamu aloittaa Advocate-lääkityksen.

15.8.2019
Kamua eivät ole vuodet masentaneet! Se on edelleen vilkas ja erittäin ihmisrakas poika, joka halkeaa onnesta, kun saa ihmisystäviä luokseen.

Kamu vietti kaksivuotissyntymäpäiviään heinäkuussa. Ei ollut tarjolla maksalaatikkokakkua, ei onnittelulauluja, ei uusia leluja. Kamu ei onneksi syntymäpäivästään mitään tiennyt, vaan odotti tavalliseen tapaansa häntä heiluen, että joku ehtisi sen kanssa edes pienen hetken olla ja rapsutella. Se olisi Kamulle riittävä lahja, koska Kamu ei tiedä mitään ihanampaa kuin ihmiset!

Kamusta on kasvanut iso ja komea poika. Se on luonteeltaan edelleen avoin, vilkas ja ystävällinen. Vauhtia ja energiaa siinä piisaakin parin koiran edestä, joten sohvaperunan paikkaa Kamu ei ole etsimässä. Eikä yksiötä asunnokseen. Mutta reipasta ulkoilusta nauttivaa omistajaa kyllä, ja vielä jos laitettaisiin varaus kurssille koirakouluun, niin Kamu hyppäisi Suomeen lähtevään kuljetukseen kyllä heti!

Kamu on kasvanut tarhalla pennusta aikuiseksi, joten sen kanssa joutuu aloittamaan oikeastaan kaikki kotikoiran arkitaitojen harjoittelut aivan alusta. Mutta uskomme kyllä, että reippaana poikana Kamu oppii tavat nopeasti. Koska Kamu kommentoi helposti aitauksen ympärillä olevia tapahtumia haukkumalla, suosittelemme Kamulle kotia ensijaisesti muualta kuin kerrostalosta. Kamu arvostaisi varmasti omaa aidattua pihaa, jossa saisi vetää rallia aina halutessaan!

Kamu pääsi ensimmäistä kertaa elokuussa kokeilemaan hihnassa kulkemista eikä pieni kävelylenkki sujunut yhtään hullummin.

Viipurin koirat - Kamu 17.8.2019

Viipurin koirat - Kamu kävelyllä 17.8.2019

14.12.2017
Reipas, ihmisrakas ja energinen Kamu nauttii niin paljon ihmisten läheisyydestä, ettei tiedä miten päin olisi saadessaan vieraita luokseen.

Kamu hylättiin tarhalle loppuvuodesta suoraan kodista. Syitä voi vain arvailla, mutta sama kaava pätee monien kodista pois potkittujen nuorien koirien kohdalla. Siitä kasvoi liian iso ja työläs. Suloinen pieni palleroinen ei ollutkaan enää niin suloinen. Siitä on vaivaa. Pissalätäköiden korjaaminen ärsyttää, mutta sisäsiistiksi opettaminen vasta työlästä on. Tylsistynyt pentu keksii tekemistä ja pureskelee tavaroita, mutta mielekästä tekemistä ei jakseta järjestää. Eikun pihalle.

Tullessaan tarhalle Kamu oli kauhuissaan. Se ulvoi ja itki ihmisensä perään, jotka ei selkäänsä kääntänyt. Tuohon ihmiseen Kamu luotti, mutta ihminen jätti Kamun tarhalle vähät välittäen sen kohtalosta. Useampi viikko on nyt vierähtänyt ja Kamu on onneksi päässyt yli pahimmasta. Ankeat tarhaolosuhteet eivät ole sammuttaneet sen loputonta iloa ihmisiä kohtaan eikä poika halua mitään muuta kuin nauttia ihmisten läheisyydestä ja silityksistä. Tarhatyöntekijät siivoavat, juottavat ja syöttävät koirat ja kunnolliset rapsuttelu- ja hellimishetket ovat tarhavieraiden varassa. Kamu on silloin aivan täpinöissä, mutta se onkin aivan ymmärrettävää, sillä niitä ihania hetkiä ei montaa viikossa ole.

Kamun rotuperimästä löytynee varmasti ainakin saksanpaimenkoiraa. Aktiivinen Kamu haluaakin löytää rinnalleen samanlaisen ihmisen. Ihmisen, jonka kanssa reippaat lenkit ovat arkipäivää. Kamu on varmasti aina valmiina, satoi tai paistoi. Kamulle täytyy varautua opettamaan kaikkia kotikoiran tapoja alkeista lähtien. Myös nuoren miehen peruskoulutukseen on syytä paneutua, jotta yhteiselo olisi mukavaa ja sujuvaa kaikille. Kamusta voisi saada myös oivan kaverin johonkin koiramaiseen harrastukseen.

Viipurin koirat - Kamu 13.3.2018

Viipurin koirat - Kamu 6.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.