Minea

Sukupuoli: narttu
Koko: pienehkö (36 cm, 9,5 kg)
Syntymäaika: 4/2018

13.6.2019
Minea sai kodin Tampereelta.

20.5.2019
Minea lähettää terveisiä Hämeenkyröstä! Minea on ollut jo jonkin aikaa kotihoidossa ja on selvää, että tytöllä on ollut koti ennenkin.

Sisäsiisteys on hallussa samoin kuin remmissä kävely ja istuminen ja luoksetulokin ovat kotihoitajan mukaan kiitettävän luokkaa. Koiria Minea on tavannut laidasta laitaan ja tullut niiden kaikkien kanssa toimeen. Mineasta on varmasti kaveriksi metsälenkeille, mutta esim. kaupunkielämä olisi varmasti liian stressaavaa, joten rauhallinen asuinalue, mistä löytyy koirakavereita olisi varmasti paras ainakin tällä hetkellä. Luonteeltaan tyttö on utelias ja rohkea (ainakin toisten koirien kanssa ja tutuilla alueilla) sekä nameilla motivointi onnistuu. Nopeisiin käsiliikkeisiin se saattaa joskus reagoida nopealla maahanmenolla, joten pelkkää juhlaa ihmisten kanssa oleminen ei ole ollut, mutta silti tyttö pitää ihmistä – varsinkin siitä omasta. Minean seurana on ollut toinen koira ja yhdessä onkin lenkkeilty ja autollakin matkustettu ilman ongelmia. Rivitaloelämä on sujunut hyvin, mutta joihinkin ääniin Minea kyllä reagoi. Lapsia ei olla kohdattu, joten tietoa siitä, miten niiden kanssa menee, ei ole.

Minea on vielä steriloimaton ja uuden kodin tulee sitoutua leikkauttamaan tyttö tietyn määräajan sisällä.

2.5.2019
Minea matkusti sijaiskotiin Hämeenkyrön seudulle.

21.4.2019
Syli ja ihminen. Niitä tämä kadulta talteen poimittu tyttö rakastaa. Minea on hellyttävä pikkukoira, joka kaipaa pikaisesti omaan kotiin.

Minea päätyi kadulta tarhalle, mutta ei tämä maailman ihmisrakkain tyttö mikään katujen kasvatti ole. Minealla on varmasti ollut oma ihminen joskus, mutta syystä tai toisesta se on joutunut kodittomaksi. Vasta tarhalle päätynyt Minea on ymmärrettävästi vielä hämmentynyt ympäristöstä, mutta siltikin pienet etutassut sohivat määrätietoisesti vieraiden syliä kohti. Ja sylissä tämä tyttö istuskelisi vaikka maailman tappiin saakka.

Minea on ystävällinen ja kovin kiltin oloinen nuori tyttö, joka on selvästi tottunut ihmisiin ja käsittelyyn. Muiden koirien seurassa Minea näyttää pärjäävän, mutta selvästi ihmiset ovat sille ylitse muiden. Minea tuskin kuitenkaan pahastuu, vaikka tulevassa kodissa sitä odottaisi myös koirakaveri. Tarhaoloissa Minea on toistaiseksi ollut hiljainen tyttö. Tulevan omistajan on hyvä ymmärtää, että monenlaista uutta opeteltavaa voi olla edessä, sillä Minean kotikoirantaidoista ei ole tietoa. Hihnakävely ja sisäsiisteys voivat olla hakusessa eikä yksinolojen sujuvuuskaan itsestäänselvää ole. Minea muuttaa mielellään kotiin, jossa koiran tuloon valmistaudutaan huolella ja siihen ollaan valmiita panostamaan täysillä.

Viipurin koirat - Minea 20.4.2019

Viipurin koirat - Minea 2. & 15.4.2019

Viipurin koirat - Minea 2.4.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.