Sihu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 54 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 3/2018

16.3.2019
Sihu sai kodin Espoosta.

30.12.2018
Pilkkusukkainen Sihu on reipastunut. Tytössä on jäljellä ujopiimää, joten kannustava ja koirakaverillinen koti siintää Sihun unelmissa.

Syksyn toi tullessaan tytölle onnenpotkun ja Sihu pääsi Suomeen.  Eläminen pääkaupunkiseudulla on sujunut hyvin ja monet asiat on ehditty oppia, mm. sisäsiisteys on jo täysin hanskassa. Peruskäskyt ovat hallussa ja autossa matkustaminenkin sujuu hyvin. Koirapuistossa juokseminen ja leikkiminen kivojen kavereiden kanssa on pitkäsäärisestä Sihusta valtavan mukavaa puuhaa.  Nuori tyttö on touhukas ja aktiivinen, joka mielellään tekee mm. nenätehtäviä. Saattaisipa Sihusta saada kaverin johonkin koiramaiseen harrastukseenkin.

Sihu soveltuu parhaiten joko aikuisperheeseen tai perheeseen, jossa on varttuneempia lapsia. Pienistä lapsista Sihulla ei ole kokemuksia. Vaikka Sihulla on jo monta taitoa tassuissaan, välillä ujoileva tyttö tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä uudelta kodilta. Erityistä ääniherkkyyttä Sihussa ei ole havaittu sen asuessa kaksikerroksisessa luhtitalossa, joten Sihu soveltunee hyvin myös kerrostalossakin asumiseen. Ihastuttava Sihu odottaa Espoossa hakemustasi!

24.11.2018
Kaunis Sihu-neiti on nyt parisen kuukautta viettänyt kotihoidossa reipastuen ja oppien uusia asioita.

Sihu ottaa vieraita vastaan Espoossa.

Ujo Sihu on reipastunut hyvää vauhtia. Vieraita ihmisiä ei jännitetä enää läheskään niin paljon kun niihin saa itse omaan tahtiin tutustua. Toki vilkkaat ja kovaääniset lapset pelottavat vielä. Sihu lenkkeilee kovin mielellään, mutta vieraat koirat (varsinkin isommat) vähän arveluttavat. Hoitopaikan muiden koirien perässä uskaltaudutaan kuitenkin varovasti tekemään tuttavuutta turvallisiksi havaittuihin koirakavereihin, kuten esimerkiksi naapurin koiriin - ja pian on jo leikit pystyssä. Vaikka jotkin vastaantulevat koirat jännittää, Sihu ei hauku niille vaan väistää sivulle. Autot, pyörät yms. eivät tunnu neitiä pelottavan.

Sisäsiisteyttä Sihu vielä harjoittelee ja pissavahinkoja sattuu. Sihu osaa kuitenkin fiksuna tyttönä tähdätä aina pissasuojien päälle.

Sihu ei kotona turhia hauku, lähinnä vaan jos leikkiessä kierrokset nousevat liikaa. Talosta kuuluvat äänet eivät tunnu Sihua häiritsevän. Eroahdistusta neidillä ei ole, mutta tosin touhukkaan nuoren koiran tapaan myös Sihu osaa järjestää itselleen kaikenlaista puuhaa. Mm. pahvilaatikoiden silppuaminen on hyvin mieluista puuhaa ja myös matot saavat ajoittain kyytiä.

Sihulla on hoitopaikassaan kavereinaan kaksi vanhempaa koiraa, narttu ja uros. Niiden kanssa Sihu tulee hyvin juttuun. Lelut ja herkut ovat kaikki yhteisiä eikä kähinään ole tarvetta. Sihu tuntuu oppivan asiat nopeasti ja lenkillä ottaa kontaktia ja on palkattavissa. Sihu ei ainakaan toistaiseksi ole vaikuttanut kovin riistaviettiseltä vaikka nenän kanssa kovasti lenkillä kulkeekin. Kun muut koirat hinkuvat oravan tai pupun perään niin typykkä on vaan hiukan ihmeissään siitä että mitäs nyt tapahtuu.

Sihulle hyvä koti olisi sellainen, jossa olisi turvallinen koirakaveri esimerkkiä antamassa. Sihun tämän hetkinen asumismuoto on luhtitalo, mutta tulevan kodin asumismuodolla ei ole niin väliä. Pääasia on, että Sihu löytäisi jostain ujoa tyttöä ymmärtävän omistajan.

29.9.2018
Sihu lähettää terveiset sijaiskodista Espoosta! Ensimmäiset kaksi viikkoa kotikoirana ovat takana.

Sihu on ujo tyttö, jolla on vielä monenmoista opeteltavaa. Hihnaharjoittelut ovat vasta alussa ja Sihu on ulkoillut pääasiassa vapaana aidatulla pihalla. Sisäsiisteys onnistuu, jos hoitaja on tarkkana, mutta Sihu ei osaa vielä itse pyytää ulos. Tuttuun kotihoitajaan Sihu suhtautuu jo varsin luottavaisesti ja sitä saa rapsutella ja käsitellä, mutta kotiin saapuvaa vierasta on toistaiseksi turvallisempaa tarkkailla tuolin alta. Sihu on edistynyt paljon kahdessa viikossa ja jatkaa opettelua ja oman kodin etsimistä omaan tahtiinsa. Toistaiseksi Sihu toivoo kotia aikuisperheestä ja suhteellisen rauhalliselta alueelta, ja reipas koirakaveri olisi kiva juttu.

13.9.2018
Sihulla kävi tuuri ja neitokainen matkasi hoitopaikkaan pk-seudulle harjoittelemaan kotikoiran elämää.

4.8.2018
Sihu osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Sihulle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

Viipurin koirat - Sihu 16.8.2018

6.7.2018
Sihu on kiltti mutta ujo tyttö, joka mieluusti katselisi vieraita kopin suojista. Hoitopaikka tai oma koti olisi Sihulle kullanarvoinen, jotta se pääsisi pian pois tarhaoloista reipastumaan.

Sihu ja sen sisarukset syntyivät kevättalvella Irinan kotipihaan. Emo Sharon oli löydetty kadulta viimeisillään tiineenä juuri muutamaa päivää aiemmin, ja oli pienestä kiinni etteivät pennut syntyneet keskelle vilkasta kylänraittia. Sharon-emo piti hyvää huolta pennuistaan ja koiraperhe asui pitkään Irinan kotipihalla olevassa aitauksessa. Muutama pennuista menehtyi ja osa löysi kodit. Kaksi jäljelle jäänyttä, Simi ja Sihu, etsivät nyt omia loppuelämän koteja Suomesta. 

Ei ole kauaa siitä, kun Sihu-raukan elämä mullistui ja rauhallinen koti- ja synnyinpiha, johon se oli tottunut vaihtui levottomaksi ja suureksi koiratarhaksi, jonka arkea säestää satojen koirien haukunta. Sihu saa onneksi asua siskonsa ja muutaman muun tutun pennun kanssa samassa aitauksessa. Sihu ottaa osaa pentuleikkeihin ja pyörii normaalin uteliaan pennun tavoin aitauksessa pomppien ja kaikkea tutkiskellen, mutta vieraiden saapuessa pieni siimahäntä sujahtaa kiireesti koppiin. Sihu uskaltautuu kyllä välillä pyörimään pienen välimatkan päähän, mutta kun se huomaa, että sitä yritetään saada kiinni katoaa se vikkelästi paikalta. Kopin perältä Sihu nostetaan syliin ja vaikka se jännittävää onkin, rauhoittuu Sihu pian syliin ja katselee hämmentyneenä ympärilleen. Vastaavaa sylihoitoa Sihu tarvitsisi rutkasti enemmän, mutta kaikki se vähäkin mikä tarhaoloissa saadaan on pienelle arvokasta.

Simi ja Sihu ovat syntyneet Irinan kotipihalla ja siirtyneet sieltä tarhalle. Ne ovat koko pienen ikänsä viettäneet koiraseurassa, mutta paljon on jäänyt maailmaa näkemättä. Reipas koirakaveri uudessa kodissa turvaa ja esimerkkiä näyttämässä olisi tärkeä juttu. Tulevan kodin on myös ymmärrettävä, että monet täysin arkipäiväiset asiat voivat alkuun jännittää ja olla pelottavia. Uutta ihmeteltävää ja opiskeltavaa riittää. Ajan ja rauhallisen totuttelun avulla päästään kuitenkin usein pitkälle, ja Sihu toivoisikin kovasti tulevansa huomatuksi niin ettei kohtalona olisi koiratarhan massaan hukkuminen ja ikuisuusasukkaaksi joutuminen.

Viipurin koirat - Sihu 4.7.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.