Jokeri

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2019

3.10.2019
Jokeri sai kodin Helsingistä.

10.9.2019
Jokerilta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Jokerin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Jokerilta testattiin anaplasmoosi, ehrlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi.

30.8.2019
Jokerin katse on pysäyttävä. Ja muutenkin tämä poika on ihanan reipas ja sosiaalinen, oikea ilopilleri!

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Aluksi 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle, mutta myöhemmin kiinni saatiin vielä Jokeri todennäköisine sisaruksineen, joita ovat Joonatan, Jolinda ja Joanna.

Jokeri on paitsi persoonallisen näköinen, myös luonteeltaan todella mukava poika. Se on sosiaalistunut hyvin ihmisiin ja hakee kovasti seuraa. Syliin nostaminen oli siitä oikein hauskaa puuhaa, pääseehän silloin lähemmäs ihmisen naamaa ja vähän pussaamaan sitä. Kovin pitkiä aikoja se ei siinä kuitenkaan jaksa odotella, vaan kohta Jokeri jo haluaa taas telmimään muiden pentujen joukkoon.

Jokeri elää parinkymmenen pennun laumassa, joten se on oppinut taitavaksi leikkijäksi ja laumassa eläjäksi. Jokerista kasvaa aikuisena keskikokoinen poika, ja oletettavaa on, että myös varsin aktiivinen sellainen. Jokeri etsii kotia, jossa sen kanssa jaksetaan touhuta ja lenkkeillä, ja jossa ymmärretään, että nuoren koirapojan elämään voi kuulua myös metku jos toinenkin. Jokeri on kuitenkin fiksu poika, joten se oppii takuulla nopeasti tarvittavat kotikoiran taidot. Vielä sillä ei ole käsitystä sen enempää hihnassa kulkemisesta kuin sisäsiisteydestä, yksinjäämisestä puhumattakaan, mutta rauhallisella opettamisella ne kaikki alkavat varmasti sujua.

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Jokeri 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.