Tahvo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 65 cm)
Syntymäaika: 2013

11.6.2019
Tahvon kuulumisia omasta kodista:

"Tahvo saapui Suomeen 28.2.2019. Kotimatka Keski-Suomeen oli melko pitkä, mutta Tahvo matkusti rauhallisesti koko matkan. Perillä Tahvo joutui sitten heti pesulle, joka taisi olla aika järkytys, mutta Tahvo ei kauaa kaunaa kantanut vaan tuli sänkyyn kainaloon nukkumaan ensimmäiseksi yöksi.

Tahvo oli periaatteessa valmis kotikoira, täysin sisäsiisti yhtä ensimmäisen aamun vahinkoa lukuun ottamatta. Tahvo osaa kävellä todella hienosti hihnassa ja olemme opetelleet ottamaan kontaktia, istumaan pyydettäessä, odottamaan paikalla ja tulemaan luokse. Näitä toki harjoitellaan edelleen ja erityisesti keskitytään luokse tuloon ja paikalla pysymiseen. Syksyllä yritetään päästä koirakouluun peruskurssille.

Tahvolla on valitettavasti ollut jonkin verran terveyshuolia. Tahvon silmä oli jo tullessa todennäköisesti sokea ja Tahvo pääsikin pian tapaamaan silmälääkäriä. Silmä oli täysin sokea ja vammautunut sen verran pahoin, että se päätettiin poistaa. Silmän poisto sujui hyvin ja parantui todella nopeasti. Silmän poiston yhteydessä Tahvolta poistettiin yksi katkennut etuhammas ja suu kuvattiin. Röntgen-kuvista löytyi sitten enemmänkin murheita ja myöhemmin Tahvolta jouduttiin poistamaan vielä neljä hammasta lisää. Tahvolla epäillään myös olevan herkkä vatsaisuutta ja ruokinnan kanssa haetaan nyt vähän suuntaa mikä toimisi Tahvolla parhaiten. Vatsan röntgen-kuvissa Tahvon kyljestä löytyi hauli, eli jossain vaiheessa poika on joutunut myös ammutuksi. Tahvo on käyttäytynyt todella hienosti eläinlääkäri käynneillä ja pojan kanssa pystyy huoletta odottelemaan omaa vuoroa myös odotustiloissa, ei ole hätyytellyt edes kissoja.

Terveyshuolista huolimatta Tahvo on kotiutunut hyvin ja on jo täysin perheenjäsen. Rapsutuksia osaa vaatia hyvinkin tomerasti ja jakelee myös yltäkylläisesti pusuja. Tahvo rakastaa juosta ja hyppiä ja on sellainen oman elämänsä Tikru. Tahvo on melko kova "nyrkkeilemään" ja käyttää todella paljon etukäpäliä huomion hakemiseen ja innostuessaan. Tahvo tulee toisten koirien kanssa hyvin juttuun ja käyttäytyy rauhallisesti. Tahvon leikit tosin ovat melko vauhdikkaita ja rajun puoleisia, joten leikkikaveri on vielä hakusessa. Tahvolta löytyy kotona vahtiviettiä, mikä ei ole täällä hieman taajaman ulkopuolella asuessa mikään huono asia. Suhtautuu kuitenkin vieraisiin varovaisen uteliaasti ja kohta on jo tekemässä enemmänkin tuttavuutta. Tahvo on jäänyt muutaman kerran yksin pariksi tunniksi, mitään tuhoja ei ole tehnyt, mutta pientä stressaantuneisuutta se on Tahvossa aiheuttanut. Tahvo on hoidossa töiden ajan vanhempieni luona ja lenkkeilee parikin kertaa sinä aikana eläkkeellä olevan isäni kanssa. Tahvo on jo kuin kotonaan myös vanhempieni luona ja on jo oppinut arkiaamujen rutiinit sekä nauttimaan viikonlopun vapaapäivistä. Osaa jo myös neljän jälkeen odotella minua töistä hakemaan.

Tahvo pääsee säännöllisesti metsälenkeille ja on ehtinyt käydä jo kerran yön yli retkeilemässä. Nyt kesän tullen ollaan käyty pari kertaa järven rannassa ja Tahvo on varovaisesti uskaltanut jo kahlailemaan, ehkä se uimamaisterikin sieltä vielä joskus löytyy.

Tahvo on todella hieno ja kultainen poika ja toivotaan, että uusia terveyshuolia ei enää ilmaantuisi ja Tahvo voisi nautiskella kesästä ja välillä vähän jäätelöstäkin täysin koirin!"

28.2.2019
Upea Tahvo sai kodin Jyväskylän seudulta.

7.1.2019
Tahvo osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Tahvolle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

Viipurin koirat - Tahvo 23.2.2019

28.10.2018
Tahvo pääsi hihnalenkille ja se kulkikin varsin kauniisti hihnassa. 

Viipurin koirat - Tahvo 13.10.2018

10.9.2018
Tiikeripoika Tahvo on aikamoinen komistus. Tälle ihmisrakkaalle pojalle meinasi käydä talvella köpelösti, mutta onneksi se pääsi turvaan Irinan tarhalle.

Tahvo saapui tarhalle alkuvuodesta yhdessä toisen uroksen, Elviksen kanssa. Mökkialueella asuneet pojat meinasivat päästä hengestään, kun niistä yritettiin hankkiutua eroon ampumalla. Tavalla tai toisella Tahvo ja Elvis kuitenkin välttyivät ikävältä kohtalolta, ja toivon mukaan molempia poikia odottaa nyt onnellisempi tulevaisuus.

Kumea haukku kuuluu aidan takana, kun Tahvo odottaa jo innoissaan milloin tarhavieraat astuvat sen aitaukseen. Iso poika porhaltaa muitta mutkitta luokse tervehtimään ja nousee takajaloilleen jakelemaan suukkoja. Kuukausien saatossa alkuun varautuneesta Tahvosta on kuoriutunut iloinen pusumaakari, joka mieluusti tulisi vaikka ihan syliin asti piehtaroimaan ja jakamaan hellyyttä. Eräällä tarhareissulla Tahvo ja sen aitauskaverit yllätettiin leluilla ja voi sitä riemua, kun Tahvo sai suuhunsa narulelun! Poika kirmasi lelu suussa häntä villisti heiluen niin onnellisen näköisenä, että piti ihan silmiä hieraista.

Tahvo jakaa saman aitauksen usean muun koiran kanssa. Joukkoon kuuluu muutama uros ja narttu sekä tietysti kohtalotoveri Elvis. Muiden koirien kanssa Tahvo on tullut hyvin toimeen eikä vaikuta miltään riidanhaastajalta. Toisaalta Tahvolla on käynyt hyvä tuuri, sillä se on saanut mukavat ja sopuisat aitauskaverit.

Toisinaan Tahvo on hieman varovainen ja esimerkiksi järjestelmäkameran laukaisunapin ääni on säikäyttänyt pojan useamman kerran koppiin piiloon. Säikähdyksen jälkeen Tahvo-rassu ei ole enää uskaltanut tulla ihmisten ilmoille vaan katsellut huolestunut ilme kasvoillaan kopin suulta. 

Mikään ihan nuorikko Tahvo ei enää ole, mutta ei mikään ikäloppukaan. Tahvo onkin arvioitu noin 4-6-vuotiaaksi, mutta tarkkaa ikää ei tiedä kukaan. Pojan menneisyys on suurelta osin tuntematon emmekä tiedä millaisissa oloissa Tahvo on elämänsä elänyt. Kaikesta huolimatta Tahvo on kuitenkin ihmisrakas poika, joka ei säiky miespuolistakaan tarhavierasta vaan heittäytyy suurella innolla myös tämän hellittäväksi.

Tahvo on massavahko ja voimakas koira, jota ei pieni tuulenhenkäys kaada nurin. Sille etsitäänkin kotia, jossa olisi jo ennestään koirakokemusta ja taitoa pärjätä ison koiran kanssa. Oma piha voisi olla Tahvosta kiva juttu, sillä poika tykkää ilmoitella välillä kuuluvallakin äänellä kutsumattomista vieraista. Kerrostalokoiraksi ei Tahvosta taida olla. Tahvon tulevan kodin on syytä varautua myös siihen, ettei poika ymmärrä alkuun kotikoiran tavoista ja taidoista paljoakaan. Harjoitusta voi vaatia niin sisäsiisteyden, yksin jäämisen kuin hihnakävelynkin opettelu.

Tahvon vasen silmä saattaa olla kokonaan tai osittain sokeutunut, joten oman kodin löydyttyä ja Suomeen matkustettuaan pojan olisi hyvä päästä silmälääkärin tutkimuksiin.

Viipurin koirat - Tahvo 30.8.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.