Sputnik

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2019

26.9.2019
Sputnik sai kodin Seinäjoelta.

10.9.2019
Sputnikin tautitestit olivat puhtaat ja rabiesvasta-ainetasot riittävät.

Sputnikilta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens, babesioosi sekä Mycoplasma haemocanis.

6.8.2019
Sputnik on reipas poika ja ottaisi mieluusti pian äkkilähdön ikioman ihmisensä luokse. Sputnik päätyi tarhalle emonsa ja sisarustensa kanssa.

Hiljainen mutta valppaan oloinen emokoira katseli kopin katolta, kun vieraat yksi toisensa jälkeen astuivat pieneen yksiöön, missä se ja sen pennut asuivat. Pennut kömpivät uteliaina hännät väpättäen kohti vieraita ja olivat innokkaasti tekemässä tuttavuutta. Joukon rohkeimmat tarrasivat jo pienillä naskaleilla hanskoihin kiinni ja yrittivät kovasti päästä vielä läheisimpiin väleihin vieraiden kanssa. Muutama pentu ehtikin käydä lyhyellä sylivierailulla, kunnes emo hermostui ja ne jätettiin rauhaan. Kaikki pennut eivät ikävä kyllä selviytyneet, mutta SilvaSenya, Sputnik ja Samu odottavat tarhalla uuden, onnellisemman elämän alkua.

Luottavainen ja iloinen Sputnik tulee peppu heiluen hakemaan huomiota. Hyväntuulinen poika on innoissaan tarhavieraista ja miksipä ei olisi. Sputnik on ihmisrakas pentu, ja elämä pienen pienessä yksiössä vailla ihmisseuraa on kurjaa. Useimpina päivinä ainoa ihmisseura on kiireinen työntekijä, joka siivoaa aitauksen, antaa ruoat ja kantaa veden. Sitten raskas metalliovi takana sulkeutuu ja pienet silmäparit jäävät katselemaan haikeina perään. Taaskaan ei tullut yhden yhtä rapsutusta, ei edes kevyttä sipaisua vasten pienen pennun pehmeää karvaa..

Syli on Sputnikille uusi ja jännittävä paikka, mutta silti kovin kiehtova sellainen. Pääsee ihan lähelle ihmistä, ihan pussausetäisyydelle. Ja pikkumuiskuhan sieltä tulee. Sputnikilla on myös hienot isot korvat, mutta kun poika on niin tohkeissaan niin useimmiten ne ovat niskassa. Tästä pojasta tulee vielä jotain hienoa, hieno ystävä jollekin!

Sputnikin emo on siro keskikokoinen koira, joka on hieman varovainen vieraiden ihmisten suhteen. Lähes kaikki pennut olivat kuitenkin reippaita ja iloisia sekä kiinnostuneita vieraista ihmisistä. Ne ovat todennäköisesti eläneet jollain tapaa ihmisten parissa, mutta tarkempaa tietoa tästä ei ole. Tulevan omistajan täytyy ymmärtää, että kaikkia kotikoirantaitoja on lähdettävä harjoittelemaan alusta lähtien. Matkalla kotikoiraksi Sputnikia täytyykin rauhallisesti totuttaa uusiin asioihin ja tilanteisiin. Ymmärtäväisen omistajan opastuksella Sputnikista kasvaa varmasti vielä tasapainoinen ja onnellinen koira. 

Sputnik on kastroitu tarhalla elokuussa Viipurin Koirien tuella.

Alla myös kuva emosta.

Viipurin koirat - Sputnik 19.7.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.