Fedja

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2018

24.1.2019
Fedja sai kodin Turusta.

18.1.2019
Fedja osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta. 

Fedjalle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

11.12.2018
Fedja on iloinen nassikka, joka vilkaisee muutaman kerran ujosti kauempaa vieraita ennen kuin uskaltaa tulla tervehtimään.

Kaunis Fedja tiirailee silmä tarkkana ihmisiä aitauksessaan. Häntä heiluu iloisena ja pienet tassut tepsuttavat edestakaisin malttamattomina aidan takana. Kun vieraat astelevat sisälle aitaukseen, peruuttaa Fedja vähän sivummalle. Se katselee ihmisiä hiukan ujostellen mutta kuitenkin kasvavalla uteliaisuudella. Fedja ei ole mikään arka poika, mutta se selvästi tarvitsee pienen hetken ennen kuin tulee omaehtoisesti tervehtimään. Kun namitasku on kerran rapissut, ei pikku-vintiötä saa enää kannoiltaan. Sylissä pientä Fedjaa jännittää vähän, mutta hyvin nätisti poika siinä istuu kuvattavana ja kopeloitavana. Fedja vaikuttaa sopuisalta pennulta ja tulee aitauskavereidensa kanssa mukavasti juttuun.

Fedjan menneisyydestä ei ole tietoa. Mistä lie poika ilmaantunut tarhalle. Fedja etsii sitoutunutta ihmistä, joka ymmärtää että pientä tarhalla kasvanutta pentua jännittää alkuun moni asia. Paljon on taitoja opeteltavana, kuten esimerkiksi sisäsiisteys, hihnassa kulkeminen, yksin oleminen.. Fedja hyötyisi varmasti reippaasta koirakaverista, mutta saattaisi olla valmis muuttamaan myös ainoaksi koiraksi. Joka tapauksessa on varmaa, että Fedjan toiveissa on kärsivällinen ja ymmärtäväinen omistaja, jolla riittää aikaa ja rakkautta. Kasvuympäristönä ankea tarha on vaarallinen ja vahingollinen paikka pienelle pennulle, joten Fedja toivoisi matkalipun omaan kotiin tipahtavan pian.

Viipurin koirat - Fedja 15.11.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.