Inari

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2014

13.6.2019
Inari sai kodin Tampereelta.

25.5.2019
Kaikki Inarilta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Inarilta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja babesioosi. Lisäksi Viipruin Koirat testasi Inarilta rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml.

19.4.2019
Inari on saapumisestaan asti ollut mitä ihmisrakkain koira, joka jaksaa yhä kovasti pitää toivoa yllä siitä, että jonain päivänä se pääsee vielä ikioman ihmisensä luokse.

Arviolta noin 5-vuotias Inari on odottanut tarhalla omaa kotiaan jo yli kaksi vuotta. Hihnassa kävely on Inarille tuttua puuhaa eikä reipas Inari ole moksiskaan ohi ajelevista kulkuneuvoista. Tosin tarha sijaitsee syrjäisellä paikalla, mutta Inarin voisi kuvitella sopeutuvan vilkkaammallekin asuinalueelle. Inari on hyvin luottavainen ja avoin tyttö, joka on valmis heittäytymään niin tuttujen kuin tuntemattomienkin tarhavieraiden hellittäväksi.

Inari jakaa tällä hetkellä aitauksen useamman muun koiran kanssa. Vaikka Inari ei varsinaisesti mikään tappelupukari olekaan, osaa se olla esimerkiksi ruoan suhteen tiukka muille koirille. Reippautensa puolesta Inari saattaisi hyvin pärjätä ainoanakin koirana. Kunpa ihana Inari tulisi huomatuksi, sillä on todella sääli, että näin mukavan ja ihmisrakkaan koiran elämä kuluu tarhalla vuodesta toiseen.

Viipurin koirat - 15.4.2019

4.10.2018
Inari on ihmisrakas tyttö, joka ei turhia arkaile. Se on tottunut hihnassa kävelijä ja nauttii suuresti harvinaisista lenkeistä.

Inari pärjäisi todennäköisesti vilkkaallakin asuinalueella ja on helppo kuvitella sen viihtyvän myös lapsiperheessä. Inari ei välttämättä kaipaa toisten koirien seuraa vaan pärjäisi myös ainokaisena koirana. Missä viipyy Inarin koti?

Viipurin koirat - Inari 13.10.2018

2.4.2018
Inari on iloinen ja ihmisrakas tyttö, joka ratkeaa riemusta saadessaan seuraa ihmisistä!

Inari on ehtinyt viettää Irinan tarhalla jo reilusti yli vuoden. Emme tiedä, miksi kukaan ei ole tätä kaunista, iloista ja seurallista tyttöä huomannut. Ehkä se on monen silmissä jotenkin tavanomaisen näköinen, ja onhan se myös ylittänyt pentuiän jo aikoja sitten. Toisaalta kai moni arvostaa myös aikuista koiraa, joka osaa rauhoittua ja joka ei tarvitse aivan samanlaista jatkuvaa aktivointia kuin pentukoirat? Silti Inari on kuitenkin reipas ja menevä tyttö, joka takuulla tulee arvostamaan pitkiä kävelylenkkejä, yhteistä puuhailua, pieniä koulutushetkiä ja paljon myös sohvalla kainalossa löhöilyä.

Inari asuu nyt kahden uroksen kanssa samassa aitauksessa. Ainakin niiden kanssa se tulee todella hyvin toimeen.

30.12.2016
Inari on sydämellinen ja iloinen nuori tyttö, joka vieraiden astuessa aitaukseen kellahtaa oitis maahan selälleen rapsutusten ja huomion toivossa.

Inari huostaanotettiin muutama viikko sitten yksinäiseltä mummolta Viipurin läheisestä kylästä. Mummo asuu huonokuntoisessa pienessä talossa, jonne hän keräilee koiria eikä kykene niistä kuitenkaan huolehtimaan. Aiemminkin mummolta on jouduttu hakemaan koiria pois, ja nyt taas tilanne oli mennyt sellaiseksi, että koiria oli tarpeen huostaanottaa häneltä. Koirat tuotiin Irinan tarhalle.

Inari katselee portin takaa lähestyviä ihmisiä ystävällinen katse silmissään. Tyttö juoksentelee alkuun sinne tänne hiukan vieraita kierrellen, mutta ei mene montaakaan sekuntia kun Inari heittäytyy vieraan jalkojen juureen maahan selälleen. Koko koira heiluu ja pyörii maassa välillä niin vimmatusti ettei meinaa nahoissaan pysyä. Inari aivan pakahtuu onnesta ja nauttii selvästi ihmisvieraista, läheisyydestä ja saamastaan huomiosta. Häntä heiluu ja pusuja satelee. Kaikki onkin Inarin mielestä ihanaa siihen asti, kunnes tyttö pelästyy kameraa ja siitä kuuluvaa ääntä. Silmät ihmetyksistä suurina Inari ottaa tassut alleen ja luikkii mökin suojiin, jonne jää kuikuilemaan tapahtumia. Siellä Inaria saa rapsutella, mutta hiukan huolestuneen näköisenä kulmat kurtussa tyttö katselee näkyykö mustaa pelottavaa vekotinta missään.

Inari on nuori koira ja se on arvioitu noin 2-3-vuotiaaksi. Kooltaan Inari on aika mukavan kokoinen pakkaus, painoa saattaa olla noin 20 kilon verran tai vähemmän. Aitauskavereinaan sillä on useampia muita aikuisia koiria eikä yhteiselossa näytä olevan ongelmia. Inari vaikuttaa hyvin ihmisrakkaalta ja kiltiltä koiralta, joka olisi varmasti hyvin onnessaan päästessään omaan kotiin oman ihmisen kainaloon. Vaikka Inarilla onkin ollut jonkinlainen koti aiemmin, on syytä varautua siihen ettei tytöllä ole kaikkia kotikoiran tapoja tassuissaan. Sisäsiisteys ja yksinjääminen voivat olla asioita, joita Inarille ei ole koskaan opetettu. Hihnassa käveleminenkään ei välttämättä ole mikään tuttu asia Inarille. Tulevan kodin täytyykin olla halukas panostamaan monien uusien asioiden harjoitteluun ja antamaan Inarille aikaa kotiutumiseen. Tästä kultaisesta tytöstä saa joku onnekas vielä loistoystävän!

Viipurin koirat - Inari 28.12.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.