Frost

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 52 cm)
Syntymäaika: 2016

19.9.2019
Frost sai kodin Kangasalalta.

15.8.2019
Partasuinen Frost on kerrassaan mainio poika. Onkin vaikea ymmärtää, ettei se vieläkään ole löytänyt kotia.

Frost tulee hyvin iloisena moikkamaan kaikki tarhalla vierailevat ihmiset. Sen häntää heiluu vauhdikkaasti ja tassut tepsuttavat paikoillaan. Välillä se hypähtää varovasti vasten, mutta palaa taas nopeasti neljälle tassulle.

Frost on valloittava poika, jonka soisi vihdoin löytävän oman kodin. Alkuaikojen arastelut ovat lähes kokonaan historiaa. Frost kävelee hihnassakin hienosti, joten kenties se on joskus aiemminkin saanut sitä harjoitella. Varmasti löytyy kuitenkin paljon kotikoiran elämään liittyviä asioita, joissa Frost tarvitsee harjoitusta. Mutta emme epäile hetkeäkään, ettei se niitä oppisi. Kunhan Frostin elämään löytyy se oikea ihminen, joka haluaa sitä rauhassa opettaa ja totuttaa omassa kodissa elämiseen.

25.5.2019
Viipurin Koirat testautti Frostin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Kaikki Frostilta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia lukuunottamatta Dirofilaria repensiä, johon Frost on aloittanut Advocate-lääkityksen. Frostilta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi.

30.12.2018
Suloinen Frost on rohkaistunut paljon. Nyt se tulee jo kovin ilahtuneena hakemaan rapsutuksia. Vuosi tarhaelämää takana - joko pian Frost pääsisi omaan kotiin?

Frostin arkuus on karissut jo paljon. Ajoittain se toki on vielä varovainen poika, mutta ihmisistä on tullut sille myös kovin ihana asia. Kun sen aitaukseen menee, tulee Frost jo tervehtimään hyvin iloisesti, hyppii vasten ja haluaa kovasti huomiota ja silityksiä. Kunhan Frost pääsisi omaan kotiin, reipastuisi se varmasti edelleenkin paljon.

Frost tulee tarhalla hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Se ei koskaan ärhentele tai muuten komentele niitä. Se vaikuttaa kovin mukavalta pojalta, joka ansaitsisi päästä omaan kotiin ilahduttamaan jotain onnekasta ihmistä. Uuden omistajan tulee kuitenkin ymmärtää, että varsinkin aluksi Frost voi uudessa kodissa ujostella paljonkin. Sen kotiutumiseen tulee varata aikaa ja rauhallista ymmärtämistä, että Frost saa omaan tahtiinsa tutustua uusiin asioihin. Kiltti ja reipas koirakaveri voisi myös auttaa Frostia sopeutumisessa.

4.4.2018
Frost vaikuttaa herttaiselta ja kiltiltä pojalta, joka tahtoo vähän jäädä isompien ja riehakkaiden nuorten jalkoihin.

Frost on asustellut alkuvuodesta saakka Irinan tarhalla. Frostin menneisyydestä ei ole varmaa tietoa, mutta samoihin aikoihin Frostin kanssa tarhalle saapui useita samannäköisiä ja -oloisia partasuita, jotka olivat peräisin eräältä koiria kotiinsa keränneeltä vanhalta naiselta. On mahdollista, että Frost kuuluu tähän samaan porukkaan. Tulleessaan tarhalle Frost oli kovin peloissaan ja usein vain kurkisteli kulmakarvat kurtussa kopin suulta. Kuukausien aikana Frost on kuitenkin reipastunut ja rohkaistunut niin, että sopivan raon tullen tulee itse hakemaan huomiota ja rapsutuksia vierailta. 

Frostin aitaus on pieni ja tupaten täynnä koiria. Frost antaa isompien ja riehakkaiden aitauskavereidensa rauhassa jyrätä tiensä ensimmäisinä ihmisten luokse eikä lähde kilpailemaan huomiosta. Se katselee kauempaa vähän väliä kainosti, että no, joko nyt olisi hänen vuoronsa ja mahdollisuutensa saada edes muutama rapsutus..? Kun meno vähän rauhoittuu, tulee mahdollisuus saada lyhyt hetki Frostin kanssa. Poika tassuttaa ystävällinen katse silmissään luokse nuuhkimaan sormia ja hakemaan omaa osaansa rapsutuksista. Rauhallinen hetki ei ikävä kyllä kestä kauaa, ja pian nuorten koirien innokas joukko piirittää joka puolelta saaden Frostin perääntymään takavasemmalle.

Rauhallisessa kotiympäristössä Frost pääsisi varmasti loistamaan ja puhkeamaan kukkaan. Poika tarvitsisi rinnalleen kärsivällisen ihminen, jolla riittää aikaa ja motivaatiota hylätylle koirapojalle. Frostilla ei välttämättä ole oikein mitään kotikoiran taitoja tassuissaan, joten tulevan omistajan onkin oltava halukas kaiken uuden opetteluun.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.