Nina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

20.12.2019
Nina löysi kodin Raaseporista.

6.12.2019
Nina testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), Mycoplasma haemocanisHepatozoon canis ja leishmanioosi.

5.11.2019
Nina sterilisoitiin liikkuvan klinikan toimesta.

2.11.2019
Voihan vietävä, miten iloinen pentu Nina onkaan! Pusuista ei tahdo tulla loppua, kun Nina saa jonkun ihanan ihmisen luokseen.

Kesällä Irinan tarhalle päätyi ihana Nadja-emo pentujensa kanssa. Nyt pennuista jäljellä olevat ovat valmiita etsimään omia kotejaan Suomesta. Nina ja sen sisarukset Nero ja Nellie ovat kaikki hyvin iloisia ja ihmisrakkaita pentuja. Riesu-veli on jo löytänyt kodin Suomesta.

Suloinen Nina on vilkas ja sosiaalinen tyttö. Se tulee aina juoksujalkaa ja häntä hirmuisesti vipattaen tervehtimään, eikä pusuista tahdo tulla loppua, jos erehtyy kumartumaan Ninan tasolle. Tai eihän se erehtymistä ole, Nina on niin hauska pentu, että eihän iloisuuteen voi vastata kuin antamalla tytön kavuta syliin.

Pentulaumassa Nina tulee hyvin juttuun kavereidensa kanssa. Vauhdikkaat paini- ja juoksuleikit ovat siellä päivien viihdykettä, sillä paljon muutakaan ohjelmaa ei tarhan arjessa ole. Ne hetket, kun tarhalla käyvillä vapaaehtoisilla on aikaa viettää pentujen kanssa, ovat silti Ninasta päivän ehdoton kohokohta. Kunpa meillä vain olisi niin paljon enemmän aikaa vietettäväksi kaikkien pentujen kanssa!

Kun Nina pääsee tarhan ulkopuolelle kävelylle, jännittää sitä aluksi hieman. Pienen totuttelun jälkeen muuttuu ympäristö jo kiinnostavaksi ja hihnassa eteneminen alkaa sujua. Vaikka Nina on tarhalla reipas pentu, tulee sen kanssa kuitenkin muistaa, että se ei nähnyt vielä oikeastaan mitään muuta maailmaa kuin tarhan ja sen lähiympäristön: ihan takuulla sitä ihmetyttää ja jännittää monet uudet asiat uudessa kodissa ja muualla.

Ninasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Koska se on kohtuullisen eläväinen tyttö, ei tapakasvatusta sovi unohtaa. Nyt Nina on päässyt harjoittelemaan hihnassa kävelemistä useamman kerran ja se sujuukin tutussa ympäristössä jo kohtuullisesti. Silti kaikki muut kotikoiran tavat ovat sille vielä aivan täysin tuntemattomia, joten työsarkaa sen kaiken uuden opettamisessa tulee riittämään. Mutta sehän koiranpennun omistamisessa on yksi parhaita asioita, kun löytää uuden ystävänsä kanssa yhteisen sävelen, eikö niin?

Sisarusten emo Nadja on selkeästi saksanpaimenkoiratyyppinen koira. Samoin näistä sisaruksista on nähtävissä, että saksanpaimenkoira lienee niidenkin perimässä vahvasti edustettuna. Se tarkoittaa sitä, että aktiivinen elämäntyyli ja kaikenlainen harrastaminen on varmasti niiden mieleen. Vaikka kainalossa köllöttelyäkin tarvitaan, niin pelkkä sohvalta kadulle pissille ja sitten takaisin sisälle ei tule näille riittämään ohjelmaksi. Mutta riittävällä määrällä liikuntaa ja sopivalla ripauksella muuta ohjelmaa lisänä tulee näistä varmasti loistavia koiraystäviä uusille omistajilleen.

Viipurin koirat - Nina 30.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.