Welmu

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 62 cm)
Syntymäaika: 12/2017

27.6.2019
Welmu sai kodin Ylöjärveltä.

25.6.2019
Viipurin Koirat testautti Welmun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Kaikki Welmulta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Welmulta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja babesioosi.

27.1.2019
Haikea mies toi Welmun tarhalle vuoden lopulla ja sanoi sen tarvitsevan hoitopaikkaa. Kyseessä oli kuitenkin ikuisuushoitopaikka, sillä isäntä ei ollut enää palaamassa Welmun luokse.

Joukko yhdistyksen aktiiveja oli paikalla, kun Welmun tarhaelämä alkoi. Haikean oloinen nuorimies talutti laihan koiransa tarhan edustalle. Muutamat puhelinsoitot hoidettiin ja selvisi, että mies tarvitsi kuukaudeksi hoitopaikkaa koiralleen. Mies poistui surullisin mielin, mutta vielä surullisempi oli Welmu, joka jäi katselemaan pois kävelevää isäntäänsä, joka oli juuri jättänyt sen koiratarhan armoille selviytymään itsekseen. Ahtaalta lähes 200 koiran tarhalta löytyi aitaus Welmulle, jonne poika sijoitettiin kovan haukunnan saattelemana. Häkeltynyt Welmu jäi epäuskoisena verkon taakse katselemaan, kun viimeisetkin ihmiset katosivat näköpiiristä. Tarhasta oli jälleen tullut yhden entisen kotikoiran koti, ei mitään uutta auringon alla.

Millainen koti Welmulla sitten oli ollut? Tuskin mikään kovin hyvä, sillä tarhalle tuotaessa Welmu oli todella laihassa kunnossa. Welmu on onnekseen ehtinyt jo keräämään vähän lihaa luidensa ympärille, mutta normaalipainossa poika ei vieläkään ole. 

Welmu on nuori poika ja sen isäntä oli kertonut, että se on noin vuoden ikäinen. Kurkkaus suuhun paljastaa, että Welmulle on kertynyt melko paljon hammaskiveä muuten suht valkoisen hammaskaluston päälle. Welmu on olemukseltaan myös melko nuoren koiran oloinen - niin hyvässä kuin pahassakin. Aktiivinen, turhautunut ja varmasti melko kouluttamatonkin.

Welmun kanssa samassa aitauksessa asuu joukko muita koiria ja niiden kanssa Welmu vaikuttaisi tulevan hyvin toimeen. Vapaana juoksentelevat irtokoiratkaan eivät Welmua hetkauta, kun se pääsee hetkeksi hihnakävelylle jaloittelemaan. Welmu porskuttaa iloisena hangessa, mutta sillä tuntuu olevan vähän kiire jonnekin eikä se oikein itsekään tiedä minne. Ehkä se haluaisi löytää taas kotiin, jota sillä ei enää ole. Welmu ruokitaan hihnassa tarhan ulkopuolella ja ruoka katoaakin nälkäiseen suuhun ennen kuin pahvilautanen kerkiää maata koskettamaan. Paikalla ollessaan Welmu haukkuu välillä turhautunutta, kierroksilla olevaa haukuntaa. "Miksi pitää seistä ja olla paikoillaan, miksei ruoka tule nopeammin?". Voi olla, että turha haukunta jää pois kun Welmu saa jättää hyvästit tarhaelolle ja löytyy oma koti, joka tarjoaa nuorelle pojalle sen tarvitsemaa liikuntaa ja tekemistä. Kaikkien pääkoppa kun ei tarhaelämää tahdo kestää.

Welmulle etsitään ensisijaisesti kotia omakotitalosta. Lottovoitto Welmulle olisi liikunnallinen koti sekä ihminen, joka jaksaa paneutua nuoren koiran koulutukseen. Vaikka Welmulla on ollut aiemmassa elämässään jonkinlainen koti, tiedossa ei ole onko Welmu saanut asua edes sisätiloissa vai onko kodin virkaa toimittanut onneton koppi pihamaalla. Monet kotikoirantaidot voivatkin vaatia harjoittelua. Ihmisystävällisessä ja reippaassa Welmussa on paljon potentiaalia, joten kunpa sopiva ihminen huomaisi tämän epäonnisen isokorvan.

Viipurin koirat - Welmu 5.1. & 23.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.