Tiuhti

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2019

7.11.2019
Iloinen Tiuhti löysi oman kodin Espoosta!

2.11.2019
Tiuhtilta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), D. repens, babesioosi ja Mycoplasma haemocanis.

Viipurin Koirat testasi myös Tiuhtin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml. Tiuhti on nyt valmis muuttamaan omaan kotiin.

12.6.2019
Hurmaavan harmahtava Tiuhti on valmis etsimään loppuelämän kotia! Ja kuka voisikaan vastustaa näin ystävällistä katsetta ja märkiä pusuja?

Tiuhti ja Viuhti ovat menevät siskokset, joita ei tarhakoirille usein tyypillinen ujous vaivaa. Sisarukset hylättiinkin luultavasti suoraan kodista, sillä ohikulkija oli nähnyt kuinka koirat jätettiin autosta kadulle. Huomaavainen ohikulkija toimitti sisarukset eläinlääkärille, josta ne jatkoivat matkaa tarhalle. Iältään Tiuhti ja Viuhti ovat arviolta noin puolivuotiaita, joten ne ovat oletettavasti saaneet elää ihmisten parissa parhaimman sosiaalistumisvaiheensa. Ovatpa ne luultavasti nähneet jo hieman maailmaakin, joten näiden sisarusten voisi kuvitella sopeutuvan monenlaiseen ympäristöön.

Kovin suuria eroja sisarusten luonteissa ei tarhaoloissa huomaa. Vaikka Tiuhti on vasta äskettäin joutunut tarhalle, se ei näytä olevan kovin hämmentynyt. Toiset aitauksen pennut ovat hieman näreissään uudesta tulokkaasta, mutta Tiuhti väistää ärinöitä hieman huultaan kohottaen. Ei sitä kuitenkaan jaksa kauaa toisten nurinoita kuunnella, kun aitaukseen on tullut vieraita! Ja leluja! Tiuhti on sisarensa tavoin pohjattoman utelias ja ystävällinen. Mitä muuta sitä voi koiranpennulta toivoakaan? Tiuhti tuntuu rakastavan ihmisiä yli kaiken ja yrittää saada vierailta kaiken mahdollisen huomion irti.

Pian Viuhti keksii, että lähemmäs ihmisiä pääsee hyppäämällä kohtalaisen korkean kopin katolle, jonne muilla pennuilla ei ole asiaa. Tiuhti seuraa hetken kuluttua esimerkkiä. Kopin katolta Tiuhti jatkaa kipuamista syliin. Sylissä istuminen taitaa olla varsin tuttu juttu, sen verran tyytyväisenä Tiuhti siihen rauhoittuu. Saattoipa kaiken huomion hakemisen taustalla ollakin vain toive päästä nauttimaan sylittelystä yksinoikeudella. Tarhanpitäjän mukaan Tiuhti osaa kävellä hihnassa, mutta siitä mitä muita kotikoiran taitoja Tiuhdilla on hallussa, ei ole tietoa. Voi olla, että opettelu pitää aloittaa aina sisäsiisteydestä alkaen. Tiuhti lupaa, että kotikoiran taipaleella on luvassa märkiä pusuja, koiramaisia kepposia, riekaleisia hermoja ja sen sellaista mukavaa.

Tiuhti sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

Viipurin koirat - Tiuhti 30.5.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.