Lumo

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 10/2018

31.5.2019
Lumo sai kodin Lempäälästä.

2.5.2019
Ihastuttava Lumo matkusti hoitopaikkaan Vantaalle opiskelemaan kotikoiran taitoja.

21.4.2019
Kaikki Lumolta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Lumolta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi. Viipurin Koirat testautti myös Lumon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

17.3.2019
Kiltti, kaunis ja ystävällinen Lumo tuotiin tarhalle siskonsa kanssa. Vaikka Lumoa vähän jännittää, haluaa se silti palavasti tehdä tuttavuutta vieraiden kanssa.

Siskokset Lumo ja Utu päätyivät tarhalle alkuvuodesta. Niiden elämänvaiheista meillä ei ole tarkempaa tietoa, mutta ne tuotiin tarhalle joko jostain löydettyinä tai sitten ne hylättiin tarhalle suoraan kodista. Suurelle koiratarhalle joutuminen on taatusti ollut pelottava kokemus, ja tyttöjen olemuksissa ja katseissa onkin vielä paljon hämmennystä ja jännitystä.

Lumo on kovin täpinöissään huomatessaan ihmisten lähestyvän aitausta. Se juoksee pentukavereiden kanssa samantien aitaan kiinni suukkoja jaellen ja häntä väpättäen. Aitauksessa Lumo ei oikein tiedä miten päin olisi. Halu ihmisten luokse olisi kova, mutta kun jännittää niin kovasti. Lumo tulee nuolemaan sormia ja haistelemaan suurella innolla, mutta tyttö ei ihan vielä uskaltaudu jäämään paikoilleen rapsuteltavaksi vaan peruuttaa sivuun. Pieni kuono palaa kuitenkin välittömästi takaisin haisteluhommiin eikä utelias silmäpari jätä hetkeksikään rauhaan. Sylissä jännittää, mutta Lumo istuu kuitenkin nätisti ja rauhallisesti ilman rimpuilua. Ei se syli tainnutkaan niin kamala paikka olla, mutta ehkä Lumolla ei vain ole paljonkaan kokemusta sellaisesta.

Koska Lumo on vasta vähän aikaa sitten joutunut tarhalle, se voi vielä muuttua suuntaan tai toiseen. Palavan utelias pentu voi reipastua kunhan pahin järkytys tarhalle joutumisesta katoaa ja se kotiutuu tarhalle paremmin. Toisaalta vähäiset hetket ihmisten kanssa voivat viedä tilannetta myös toiseen suuntaan ja ankeissa tarhaoloissa reipastumisen sijaan tapahtuukin aristumista. Kaikkein parasta olisi, että Lumo pääsisi niin pian kuin suinkin mahdollista jatkamaan matkaansa kohti turvallista ja rakastavaa kotiympäristöä.

Ainakin toistaiseksi Lumon toiveissa on koirakaverellinen koti vähän rauhallisemmalta alueelta. Sisäsiisteys, hihnassa kulkeminen ja yksin oleminen kuuluvat niihin asioihin, joista Lumo ei vielä taida tietää yhtään mitään. Etsinnässä on ihminen, joka ymmärtää että edessä on vielä monenlaisten uusien tilanteiden ja asioiden harjoittelua, valmis kotikoira Lumo ei vielä ole. Mutta kärsivällisen, ymmärtäväisen ja lempeän ihmisen avustuksella sellainen koira Lumosta vielä varmasti ajan kanssa tulee.

Viipurin koirat - Lumo 16.3.2019

Viipurin koirat - Lumo 5.3.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.