Meira

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 58 cm)
Syntymäaika: 2015

12.5.2019
Meira löysi kodin Helsingistä.

21.3.2019
Meira pääsi hoitopaikkaan Suomeen ja jatkaa kodin etsintää Orimattilasta käsin.

11.3.2019
Meira osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml.

17.2.2019
Meiralle tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. 

Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

13.1.2019
Mukava ja ihmisrakas Meira hylättiin tarhalle kodista. Tarhalle saapumisen jälkeinen hämmennys on muuttunut alakuloksi ja viehättävä Meira toivookin kovasti omaa kotia.

Meiran elämä ei ole mennyt ihan niin kuin tyttö olisi toivonut. Se päätyi kodittomana pienenä pentuna Irinan tarhalle ja adoptoitiin viipurilaiseen kotiin. Kävi kuitenkin niin, että reilut kolme vuotta myöhemmin Meira on taas tarhalla. Hylkäämisen syystä meillä ei ole tietoa, mutta kotikoiran elämään tottuneelle Meiralle tarhalle joutuminen on ollut järkytys. Missä oma koti? Missä omat ihmiset? Meira-raukka ei ymmärrä, ettei se tule enää näkemään omaa ihmistään, joka jätti sen sydämettömästi pärjäämään yksinään tarhalle talvea vasten.

Alkuun hämmentynyt Meira on rauhoittunut - tai pikemminkin masentunut. Se ilahtuu kovasti ihmisistä, mutta joutuu jakamaan saman aitauksen kahden riehakkaan teinin ja yhden aikuisen nartun kanssa. Riekkuvat ja repivät teinit koettelevat rauhallisemman Meiran hermoja, mutta aikansa kutakin ja Meira kyllä rähähtää tiukan "nyt riittää" -komennuksen kun on sen aika. Meira vaikuttaa hyvin mukavalta koiralta. Se on selvästi tottunut ihmisiin eikä kynsien leikkuukaan aiheuta minkäänlaista reaktiota. Meira antaa muutenkin hyvin kiltisti käsitellä, nostaa ja kopeloida itseään. Tyttö jää mielellään nojaamaan kylkeen ja nauttimaan huomiosta ja ihmisten läheisyydestä.

Meira on arvioitu noin 3-vuotiaaksi. Elo pienessä ja ahtaassa aitauksessa on kurjaa ja aika käy loputtoman pitkäksi. Meira on tarhaoloissa melko rauhallinen koira, mutta saattaa tietysti omaan kotiin muuton jälkeen piristyä. Meira voisi olla hyvä valinta sellaiselle ihmiselle, joka haluaisi tarjota kodin aikuiselle koiralle, jonka pahimmat pentuajan hulinat ovat takanapäin. Nuori koira, josta kuitenkin saisi kivan ja reippaan lenkkikaverin. Meira vaikuttaa melko itsenäiseltä tytöltä eikä koiraseura ole sille niin tärkeää. Meira saattaisikin olla ihan tyytyväinen päästessään ainoaksi koiraksi. Koska Meira ei ole mikään tarhan perällä kasvanut arkajalka ja se on nähnyt todennäköisesti maailmaa jonkin verran, voisi se soveltua monenlaiseen ympäristöön. Vaikka ulkoisesti Meira onkin vähän tavanomainen peruskoira, toivoo se kuitenkin kovasti että joku ihana ihminen huomaisi sen.

Viipurin koirat - Meira 21.11.2018 & 5.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.