Jolinda

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2019

14.10.2019
Jolinda sai kodin Vantaalta.

30.9.2019
Reipas Jolinda matkusti sijaiskotiin pk-seudulle. Jolindasta on tullut niin paljon hakemuksia, ettei lisää toistaiseksi oteta vastaan.

26.9.2019
Kaikki Jolindalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Jolinda olisi nyt valmis matkustamaan omaan kotiin ja toivookin, että onni potkaisisi.

Jolindalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Jolindan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

30.8.2019
Kun Jolinda katsoo silmiin, ei sen katseeseen voi olla pysähtymättä. Luonteeltaan ihana Jolinda on erittäin aurinkoinen ja luottavainen tyttö.

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Aluksi 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle, mutta myöhemmin kiinni saatiin vielä Jolinda todennäköisine sisaruksineen, joita ovat JokeriJoonatan ja Joanna.

Jolinda on sievä ja eläväinen tyttö. Se rakastaa toisten pentujen kanssa painimista, mutta vielä enemmän se rakastaa sitä, kun saa huomiota ihmisiltä. Kun aitauksessa seisoo, saattaa huomata, miten Jolinda nousee nätisti jalkaa vasten seisomaan ja pyytää, että saisi vielä hetken huomiota ja silityksiä. Parinkymmenen pennun laumassa riittää huomiota jokaiselle pennulle vain vähän, joten kaikki mahdollinen huomio on pennuille tärkeämpi asia kuin oikeastaan mikään muu.

Jolindasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö, ja oletettavaa on, että myös virtaa sillä tulee riittämään kiitettävästi kotioloissa. Jolinda etsiikin kotia, jossa sen kanssa jaksetaan touhuta ja lenkkeillä, ja jossa ymmärretään, että nuoren koiratytön elämään voi kuulua myös monenlaisten kepposten keksimistä. Jolinda on kuitenkin fiksu tyttö, joten se oppii takuulla nopeasti tarvittavat kotikoiran taidot. Vielä sillä ei ole käsitystä sen enempää hihnassa kulkemisesta kuin sisäsiisteydestä, yksinjäämisestä puhumattakaan, mutta rauhallisella opettamisella ne kaikki alkavat varmasti sujua.

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Jolinda 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.