Jack

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: iso keskikokoinen (n. 60-65 cm)
Syntymäaika: 4/2018

31.12.2019
Jackin hoitokoti muuttui pysyväksi kodiksi.

7.8.2019
Jack matkusti Suomeen hoitopaikkaan. Jackista ei toistaiseksi oteta kyselyitä vastaan.

15.5.2019
Kaikki Jackiltä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Jackiltä testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja babesioosi.

Viipurin koirat - Jack 23.6.2019

9.5.2019
Jackista on kuoriutunut menevä ja hyväntuulinen nuorukainen, joka viipottaa iloisena muiden koirien kanssa peuhaten.

Tuttujen ihmisten kesken Jack on varsinainen pusupoika, mutta aivan uusia ihmisiä kohtaan Jack voi olla aavistuksen varautunut, mikä ilmenee muutamana epäluuloisena haukahduksena. Jackistä saa kuitenkin nopeasti kaverin herkkujen avulla. Jack vaikuttaa tulevan koiran kuin koiran kanssa toimeen ja nuoren koiran tapaan juoksu- ja painileikit ovat sen suurinta hupia.

Viipurin koirat - Jack 4.5.2019

9.3.2019
Voi Jack. Kodista tarhalle joutunut Jack ei voi hyvin tarhalla. Liikuttava Jack hakeutuu ihmisten luokse ja painautuu kiinni syliin.

Jack päätyi Irinan tarhalle alkuvuodesta. Sen toi tarhalle naapuri, joka kertoi Jackin oma perheen heittäneen koiran ulos heidän muuttaessaan pois. Saapuessaan tarhalle Jack oli kauhuissaan ja kyhjötti liikkumattomana aitauksen nurkassa täristen. Tarhalle joutuminen on ollut Jackille järkyttävä muutos ja Jackillä on vaikeuksia pärjätä tarhalla. Jack sai asua alkuun pienten koirien kanssa, mutta joutui toiseen aitaukseen tarhalle saapuneiden pikkupentujen tieltä. Oli aitaus mikä hyvänsä, Jackin paikka on aina sama. Poika istua kyhjöttää oviaukon edessä verkkoaitaan nojautuneena ja katselee huolestuneilla silmillään poispäin.

Jack on päässyt kerran lyhyelle hihnakävelylle eikä kaulapanta tai hihnassa kulkeminen tuottanut Jackille minkäänlaisia vaikeuksia. Päinvastoin, hihnassa tämä poika kulki tottuneesti. Jack oli kovin tyytyväinen kun pääsi pois aitauksestaan ja innoissaan tunki kuonoansa lumihankeen mielenkiintoisten tuoksujen perässä. Aina välillä kesken puuhailujen poika juoksi iloisesti ihmisten luokse, hyppäsi vasten ja lipaisi poskesta.

Jack suhtautuu vieraisiin ihmisiin hyvin ystävällisesti. Se ei tule päällepäsmärin elkein pomppien päälle, kun aitaukseen astuu. Jack katselee hieman varovaisesti kulmiensa alta ensi alkuun, mutta kun sen vierelle laskeutuu polvilleen tulee poika ystävällisesti nuuhkimaan kasvoja. Pari ystävällisellä äänellä sanottua sanaa niin pusujakin tulee. Jack on satuttanut etujalkansa ja pojan olemus on viime kohtaamisen jälkeen muuttunut vieläkin surullisemmaksi. Se katsoo syvälle silmiin, astelee kiinni kylkeen ja ahtautuu syliin. "Vie minut pois täältä."

Jackilla on aitauksessa seuranaan muutama narttu, ja varsinkin vanhempi niistä on hyvin tomerana Jackiä kohtaan. Pojalle tuotiin oma peti aitaukseen siltä varalta, että se ei ole tervetullut lämpöiseen koppiin, mutta siitäkin se ajettiin pois. Ahtaalla tarhalla ei ole turvallisia ja hyviä sijoituspaikkoja nuorelle urokselle, joten Jackin täytyy vain toivoa, että oma koti tai hoitopaikka ilmaantuisi pian.

Jack on nuori poika ja ikää sillä on arviolta alle vuoden verran. Omaan kotiin pääsyn myötä Jack varmasti piristyy ja muuttuu eloisammaksi mitä se tällä hetkellä tarhalla on. Oletettavasti Jackilla on jonkinlaista kotikoiran taustaa, mutta mahdollisista kotikoirantaidoista ei ole tietoa. Tulevan omistajan onkin hyvä ymmärtää, että monia asioita voi joutua vielä Jackin kanssa harjoittelemaan ja kotiuttamiseen on hyvä varata riittävästi aikaa. Toistaiseksi Jack on suhtautunut melko välinpitämättömästi muihin koiriin, joten poika voisi olla tyytyväinen päästessään kodin ainoaksi koiraksi. Koirakaveri tai useampi eivät kuitenkaan ole poissuljettuja. Kaikkein tärkeimpiä Jackille tuntuvat olevan kuitenkin ihmiset, ja liikuttava poika on jätettävä tarhalle odottamaan oman sellaisen löytymistä ja toivottava, että se pärjää siihen asti siellä.

Viipurin koirat - Jack 5.3.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.