Jehu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

6.10.2019
Jehu muutti omaan kotiin Lohjalle.

26.9.2019
Onni potkaisi Jehua ja poika matkusti sijaiskotiin Helsinkiin tutustumaan kotikoiran elämään.

10.9.2019
Kaikki Jehulta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Jehu olisi nyt valmis matkustamaan omaan kotiin ja toivookin, että onni potkaisisi.

Jehulta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Jehun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta. 

Jehu on kastroitu tarhalla Viipurin Koirien tuella.

Viipurin koirat - Jehu 14.9.2019

23.8.2019
Kauniit, hieman kellertävän ruskeaan vivahtavat silmät vangitsevat huomion pentumeren keskeltä. Ihmisrakkaasta Jehusta onkin kovaa vauhtia kasvamassa melkoisen upea ilmestys.

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Pentuja oli kaiken kaikkiaan 17, mutta kahta niistä ei saatu kiinni. 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle.

Sekalaiseen joukkoon kuuluu erinäköisiä ja -kokoisia pentuja. Osa pennuista on keskenään niin samannäköisiä, että sisaruus on helposti tunnistettavissa. Uutta, onnellisempaa elämää Suomesta etsivät Alpo, Bablo, Chaplin, Dimmu, Edna, Fenrir, Ginny, Hila, Iinu, Jehu, Kunkku, Lohtu, Morrison, Ninja ja Ona.

Vielä toistaiseksi mukavan rauhallinen Jehu on ihastuttava pentu. Siinä missä innokkaimmat pusumaakarit juoksevat samantien saapuvien tarhavieraiden luokse, katselee Jehu vähän kauempaa vieraita utelias pilke silmissä. Jehu ei suinkaan ole arka, sen mielestä nyt vain on kannattavampaa odotella meiningin rauhoittumista ja ihmisten tulevan sen luokse. Saadessaan huomiota Jehun pieni häntä käynnistyy iloiseen väpätykseen ja pikkupoika on muutenkin onnessaan ihmisistä ja rapsutuksista. Sylissä olemiseen Jehu on monen muun pennun tavoin vähän tottumaton, mutta eipä siinä mitään sen kummallisempaa. Siihen ehtii vielä tottua, ja toivottavasti tämä hurmaava poika löytää pian itsensä ikioman ihmisen rakastavasta syleilystä.

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Jehu 1.9.2019

Viipurin koirat - Jehu 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.