Semion

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö (n. 16 kg)
Syntymäaika: 2014

17.2.2020
Semionin kuulumisia omasta kodista:

"Hyvin on pojan kanssa mennyt. Semion on hellyydenkipeä pehmohukka, joka viettää mielellään aikaa ihmisten kainalossa ja rapsuteltavana, ja rakastaa myös olla kaikessa päivän touhuissa mukana (kuten kulkea yläkerran ja alakerran väliä emännän askareitten perässä.)

Vieraita edelleen vähän arastelee ja stressaa, mutta koko ajan parempaan päin mennään, kun vieraat on kivoja ja antaa herkkuja.Lapsia  (nopeaa liikettä, kovaa meteliä) arkailee erityisesti, mutta pikkuhiljaa totutellaan.Perheen toisen koiran kanssa pärjäävät oikein hienosti, samaten kotitilan spanielin ja ajokoiran kanssa. Semion nautti toden teolla nyt kun oli lunta tammi-helmikuun vaihteessa (lumikylvyt!) ja sai juosta metsälenkillä vapaana hangilla. Minkäänlaista ongelmakäyttäytymistä ei ole, vain arkuus vieraita kohtaan/lenkillä vastaantulijoiden haukkuminen. Näiden kanssa vielä jatketaan harjoittelua."

12.9.2019
Semion sai kodin!

10.9.2019
Viipurin Koirat testautti Semionin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Semionilta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, erlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens sekä babesioosi. Mycoplasma haemocanis oli positiivinen.

5.8.2019
Semion on ystävällinen ja sympaattinen tappijalka, jonka oma perhe hylkäsi sen muuton tieltä kodista tarhalle.

Kotiympäristö vaihtui koiratarhaan, kun Semionin omistaja toi pojan kesällä Irinan luokse. Iso koiratarha satoine koirineen oli Semionille kova paikka ja se asustelikin alkuun Irinan kotipihan aitauksessa. Jossain vaiheessa tiloja tarvittiin kuitenkin pennuille ja uusille tulokkaille, joten Semion vietiin tarhalle. Pienen, kotikoiran elämään tottuneen aikuisen koiran tarhaelo voi olla vaikeaa eikä se välttämättä pärjää tarhalla kovinkaan hyvin. Joutuminen yhteenkin tappeluun voi koitua kohtaloksi. Semionin onneksi sillä on kuitenkin toistaiseksi kavereinaan pienehköjä keskikokoisia koiria, joiden jalkoihin se ei pahemmin jää.

Arviolta 5-vuotias Semion vaikuttaa mukavalta ja leppoisalta kaverilta. Se on uteliaana tarhavieraita vastassa ja parkkeeraa itsensä huolellisesti kiinni porttiin niin, että pusertuu iloisen koirameren rynniessä vastaan ensimmäisenä tulijoiden syliin. Ja siitä pikkuherra on oikein mielissään. Sylistä. Huomiosta. Ihmisistä. Semion on ainakin kerran päässyt livahtamaan ovenrakosesta karkuun ja lähtenyt huolettomasti häntä viuhuen haistelemaan viereisiä pusikkoja. Herkullisen märkäruoan tuoksu on kuitenkin tuonut Semionin aina takaisin. 

Semion vaikuttaa sopuisalta koiralta ja on tähän saakka tullut hyvin toimeen aitauskavereidensa kanssa. Se osaa kulkea hihnassa ja lähtee mielellään reippaasti lenkkeilemään. Tarhan ulkopuolella olevat asiat eivät näytä Semionia pelottavan vaan iloisesti tepsutellaan kohti seuraavia hajuja. Semionista huomaa, että riehakkaat teinivuodet ovat taakse jäänyttä elämää ja poika tykkää kovasti rauhallisista rapsuttelu- ja hellimishetkistä. Tarhanpitäjä Irina kertoo lisäksi, että Semion tuli hyvin toimeen hänen luonaan asuvien kissojen kanssa. Irinan kotipihalla puuhastelevat työmiehetkin olivat pojasta mukavia.

Semion vaikuttaa mutkattomalta, ihmisrakkaalta ja kivalta pojalta. Sen paikka ei ole tarhalla, ja toivottavasti kunnollinen oma koti löytyisi pian tälle mukavalle pojalle. Semion on reipas koira, joka ei harrasta turhaa haukkumista tarhalla. Semion voisi soveltua monenlaiseen perheeseen ja asuinympäristöön. Matalasta koostaan huolimatta Semion on melko painava poika eikä sitä kovin kauaa jaksa käsivarsilla kannatella. Se on ehkä hivenen tuhdissa kunnossa, joka korjaantunee säännöllisen liikunnan ja oikeanlaisen ruokavalion avulla. Vaikka Semionilla on kotikoiran taustaa, emme voi varmuudella tietää millaisia taitoja sillä on hallussaan. Tulevan kodin on varauduttava siihen, että jotkin kotikoirantaidot vaativat vielä lisäharjoitusta.

Semion toivoo kovasti, että joku ihana ihminen huomaisi sen eikä pojan tarvitsisi vastaanottaa syksyn sateita tarhalla.

Viipurin koirat - Semion 23.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.