Usma

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2018

2.4.2019
Usma sai jäädä tuttuun kotihoitopaikkaan.

14.2.2019
Usma sai hoitopaikan Helsingistä. Usmasta ei tällä hetkellä oteta hakemuksia vastaan.

11.1.2019
Kaikki Usmalta testatut vektorivälitteiset taudit eli anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi olivat negatiivisia. 

Viipurin Koirat testautti myös Usman rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

30.11.2018
Kuka tämä liikuttava pikku-hiirulainen on? Miksi se on hylätty? Voi Usmaa, kunpa löytäisit pian omaan kotiin. Sinne sinä kuulut.

Usma on niin liikuttava ilmestys, että on vaikea löytää oikeita sanoja sitä kuvailemaan. Tytön kauniit silmät tuikkivat aitauksesta muiden pentujen lomasta, kun ihmisvieraat ilmestyvät näkösälle. Hentoinen ja vähän turhan laihassa kunnossa oleva Usma on helppo töniä sivuun, mutta sinnikkäästi pieni suippokuono kurkottelee isompien pentujen välistä. Usmaa vähän ujostuttaa alkuun, mutta kun se huomaa vieraiden olevan ystävällisiä ja mukavia tyyppejä, joilta saa kaiken lisäksi maistuvaa märkäruokaa, katoaa pieni varovaisuus samantien. Usma nousee kevyesti syliin. Se katselee ihmetellen ympärilleen pienet viiksikarvat väristen. Kun kuvaustilanne on ohi ja tyttö lasketaan takaisin maahan, täytyy Usmankin kerätä pieni hetki rohkeutta sisällä turvallisessa kopissa. Usma on kuitenkin kovin utelias kaveri, ja pian se jo tulla tepsuttaa takaisin ihmisten ilmoille. Tyttö jää istumaan aitauksen nurkaan muiden pentujen vierelle. Kun sitä vähän rapsuttaa, painautuvat pienet ja väsyneet luomet kiinni. Tytön haluaisi sulkea takin sisäänsä ja viedä kotiinsa, niin ihana se on. Kunpa joku ihana ihminen huomaisi Usman, jotta tyttö pääsisi mahdollisimman pian pois ankealta tarhalta.

Meillä ei ole tietoa Usman menneisyydestä. Todennäköisesti Usma on kuitenkin ennen tarhalle päätymistään saanut viettää aikaa ihmisten parissa, sillä sen verran tytöltä löytyy onneksi luottoa vieraisiin. Usma ei varmastikaan ymmärrä mitään sisäsiisteyden, hihnassa kulkemisen tai yksin olemisen päälle, koska niitä ei ole sille koskaan kukaan opettanut. Uudet tilanteet ja asiat tulevat tyttöä myös totta kai alkuun jännittämään. Usma haluaakin muuttaa vain sellaisen ihmisen luokse, joka ymmärtää tytön taustan ja sen, että sopeuttamisprosessi vie aikaa. Hetkessä ei kaikkea uutta voi oppia. Kärsivällisen ja ymmärtäväisen ihmisen johdolla Usma on kuitenkin valmis aloittamaan harjoitukset samantien - löytyisipä se oma ihminen vain pian jostain!

Viipurin koirat - Usma 23.1.2019

Viipurin koirat - Usma 15.11.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.