Lilja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö
Syntymäaika: 2017

31.10.2019
Lilja sai kodin Espoosta.

29.7.2019
Kaikki Liljalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Liljalta testattiin anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens, babesioosi ja Mycoplasma haemocanis.

Viipurin koirat - Lilja 2.10.2019

1.6.2019
Sympaattinen Lilja on vähän ujo tyttö. Vaan kun se kerran uskaltuu rapsutettavaksi, haluaa se silityksiä aina vain lisää.

Lilja päätyi Irinan tarhalle talvella. Se oli löytynyt talon alta, jonne se oli ehtinyt synnyttämään pennut. Pennuista Ludwik etsii myös kauttamme kotia. Lilja huolehti pennuistaan hyvin, ja nyt kun ne ovat valmiita muuttamaan omiin koteihinsa, on Liljankin aika alkaa etsiä kotia itselleen.

Lilja on kaunis ja kovin liikuttava tyttö. Se katselee uutta ihmistä ensin kauempaa, mutta huomaan heti, että Liljalle jutteleminen saa sen hännän kovasti heilumaan. Kun yritän houkutella sitä luokseni, tulee se pikaisesti nuuhkimaan käsiäni hännän vispatessa, mutta sitten ujous iskee nopeasti ja se pakittaa hieman kauemmas. Sen häntä jatkaa kuitenkin rentoa heilumista ja koko sen olemus kertoo, että se haluaisi kovasti jatkaa seurustelua, vaikka samaan aikaan sitä vähän jännittääkin.

Kävin päivän aikana kolme kertaa tervehtimässä Liljaa. Kolmannella kerralla Lilja päätti, että en oikeastaan olekaan kovin pelottava ja se tuli hakemaan rapsutuksia. Sen jälkeen silittämistä ei olisi ollut soveliasta lopettaa laisinkaan, vaan Lilja tuli aina oma-aloitteisesti tökkimään kättäni silitysten toivossa. Se antoi kuvan lempeästä, iloisesta ja seurallisesta tytöstä, jolle kuitenkin monet asiat maailmassa ovat vielä jännittäviä.

Koska Lilja aristelee alkuun vieraita ihmisiä, etsimme sille kotia, jossa varovaista koiraa osataan totuttaa asioihin sen omassa tahdissa. Lilja todennäköisesti tukeutuu uuteen omistajaansa nopeasti, mutta siltikin muu maailma voi olla sille varsin jännittävä paikka. Liljan toiveissa olisikin, että koti sijaitsisi kohtuullisen rauhallisella alueella.

Tarhalla Lilja ei tunnu juurikaan haukkuvan. Myös toisten koirien kanssa se tulee hyvin toimeen ollen ennemmin se, joka väistää, kuin joka aiheuttaa kärhämää. Liljan kodissa voisikin olla hyvin koirakaveri odottamassa.

Koska emme tiedä Liljan menneisyydestä, emme tiedä myöskään, onko se koskaan asunut sisällä, kävellyt hihnassa, jäänyt kotiin yksin, kohdannut kissoja tai lapsia. Siksi uuden omistajan tulee varautua siihen, että Liljan kanssa on elämässä vielä paljon harjoiteltavia asioita. Uskomme kuitenkin, että rauhallisella ohjaamisella Lilja tulee sopeutumaan vielä hyvin koiramaiseen elämään Suomessa. Kooltaan Lilja on mukavan kompakti: ei mikään kääpiökoira, mutta kuitenkin sen verran pieni ja kevyt, että sen saa helposti napattua syliin.

Lilja sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

Viipurin koirat - Lilja 23.6.2019

Viipurin koirat - Lilja

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.