Kuzya

Sukupuoli: uros
Koko: jää pienehköksi
Syntymäaika: 3/2019

19.8.2019
Kuzya sai kodin Lappeenrannasta.

3.8.2019
Kuzyasta on tullut niin paljon hakemuksia ja yhteydenottoja, ettei enempää oteta vastaan.

31.7.2019
Pientä Kuzyaa onnisti kun sille löytyi hoitopaikka Suomesta. Kuzya on tavattavissa Lappeenrannassa.

Kuzyan rabiesvasta-ainetasot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml.

24.7.2019
Kaikki Kuzyalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Kuzyalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi.

4.7.2019
Suloinen hapsukorvainen Kuzya ottaa tarhavieraat uteliaana vastaan, muttei uskalla tehdä vielä lähempää tuttavuutta.

Kuzya löydettiin ison marketin parkkipaikalta, jossa se piileskeli autojen alla kolme päivää, ennen kuin se saatiin noukittua turvaan Olgan tarhalle. Kuzya oli alkuun kipeä, mutta on nyt onneksi tervehtynyt ja päässyt ulkoaitaukseen muiden pentujen seuraan.

Pikkuinen Kuzya on hauska ilmestys. Se seurailee hieman etäältä muiden pentujen härdelliä tarhavieraiden saapuessa paikalle. Kovasti tekisi mieli tulla haistelemaan ja ottamaan herkkuja kädestä, muttei uskallus vielä ihan riitä. Tällä kertaa rohkeammat pennut vievät kaiken huomion. Kuzya ei kuitenkaan juokse kopin suojaan piiloon vaan peesailee mukana pienen välimatkan päässä. Katseesta ja olemuksesta voi havaita pentumaista innostusta ja kiinnostusta tarhavieraita kohtaan. Ehkä poika tästä vielä reipastuu ja huomaa, että uudet ihmiset ovat ihan kiva juttu.

Kuzya on rakenteeltaan töppöjalkainen ja pitkäselkäinen ja jäänee melko pienikokoiseksi tirriäiseksi. Tällä hetkellä Kuzya on sen verran varovainen, että aikuiskoti voisi olla pojalle mieluinen. Reippaasta koirakaverista olisi varmasti apua jännittäviin asioihin tutustumisessa. Kaikista tärkein juttu olisi kuitenkin löytää oma ihminen, joka ymmärtää arkaa koiraa. Kun sanotaan, että koira tarvitsee kotiutuakseen aikaa, voi se tarkoittaa useita kuukausia tai jopa vuosia. Uudet ihmiset saattavat pelottaa ja ulkomaailman melu, ohiajavat polkupyörät, autot sekä toiset koirat saattavat hirvittää niin paljon, että kävelystä ei meinaa tulla mitään. Kuzya tulee tarvitsemaan paljon rohkaisua, kehuja ja palkitsemista, jotta arkiset asiat alkavat sujua. Tällä pienellä pojalla on kuitenkin vielä koko elämä edessään ja yllinkyllin aikaa harjoitella kotikoiran taitoja. Toivottavasti pian löytyisi se oma ymmärtäväinen koti.

Viipurin koirat - Kuzya 27.6.2019

Viipurin koirat - Kuzya 27.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.