Muska

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 53 cm)
Syntymäaika: 2018

25.4.2019
Muska sai kodin Tampereelta.

21.4.2019
Kaikki Muskalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Muskalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi. Viipurin Koirat testautti myös Muskan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

24.1.2019
Kauniilla kermanvaalealla turkilla varustettu Muska on luonteeltaankin aivan ihastuttava nuori tyttö. Eräs eläinlääkäri toimitti Muskan tarhalle loppuvuodesta.

Sen aikaisemmista vaiheista ei ole sen kummempaa tietoa, mutta jonkinlainen koti ja ihminen Muskalla on varmastikin ollut, sillä ihmiset ovat selvästi mieluisa poikkeus virikkeettömässä tarhaelämässä. Vasta tarhalle tullessaan Muska itki sydäntä särkevästi, mutta on sittemmin sopeutunut tarhaelämään.

Muska ilahtuu aitaukseen astuvista vieraista ja olisi mielellään ihan jaloissa kiinni. Jos rapsutukset lakkaavat, kiipeää Muska ihmistä vasten: ethän jätä minua tänne? Muska on mukavan kokoinen keskikokoinen, noin 50 cm korkea, ja vaikuttaa nuoreksi koiraksi rauhalliselta eikä ole ainakaan mikään turha sählääjä. Muska tulee kuitenkin tarvitsemaan aktiivista elämää eikä näin reipas tyttö varmasti pahastuisi jonkun kivan harrastuksenkaan aloittamisesta. Ensin uuden kodin tulee tietenkin aloittaa ihan perusteista sillä ei ole tietoa millaisen kotikoiran peruskurssin Muska on käynyt, ehkei minkäänlaista.

Toisten koirien suhteen Muska on melko tomeran oloinen tyttö, joka puolustaa etenkin ruokaansa ja nauttisi mieluusti rapsutuksistakin yksinoikeudella. Toisaalta tarhalla on opittava pitämään kiinni niukoista resursseista. Muskaa ei kuitenkaan suositella kotiin, jossa on toinen narttu. Uroksen kanssa yhteiselo voisi luonnistua ja miksei Muskasta olisi ainoaksikin koiraksi, sillä oma ihminen taitaa olla se tärkein juttu.

Viipurin koirat - Muska 22.3.2019

Viipurin koirat - Muska 16.3.2019

Viipurin koirat - Muska 5.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.