Kunkku

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa suureksi
Syntymäaika: 4/2019

20.10.2019
Kunkku sai kodin Turun seudulta.

30.9.2019
Kunkulle löytyi hoitopaikka Suomesta ja poika on tavattavissa Kirkkonummella.

10.9.2019
Kaikki Kunkulta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Kunkku olisi nyt valmis matkustamaan omaan kotiin ja toivookin, että onni potkaisisi.

Kulnkulta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Kunkun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta. 

24.8.2019
Hervottoman kokoisilla luppakorvilla varustettu Kunkku on kiva ja ystävällinen pentu. Kunkku etsii ihmistä, jonka sylissä ja elämässä olisi tilaa vähän isommallekin karvakorvalle.

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Pentuja oli kaiken kaikkiaan 17, mutta kahta niistä ei saatu kiinni. 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle.

Sekalaiseen joukkoon kuuluu erinäköisiä ja -kokoisia pentuja. Osa pennuista on keskenään niin samannäköisiä, että sisaruus on helposti tunnistettavissa. Uutta, onnellisempaa elämää Suomesta etsivät Alpo, Bablo, Chaplin, Dimmu, Edna, Fenrir, Ginny, Hila, Iinu, Jehu, Kunkku, Lohtu, Morrison, Ninja ja Ona.

Vaikka ruskeita pentuja vilistää siellä sun täällä, erottuu muhkea Kunkku jättimäisillä luppakorvillaan joukosta. Kunkku on iloisena ottamassa vieraita vastaan eikä arkaile uusia tuttavuuksia kohdatessaan. Se tassuttaa reippaasti sinne minne muutkin pennut ovat matkalla ja tie vie tarhavieraiden rapsuttavien käsien alle. Kunkku vaikuttaa oikein mukavalta pennulta eikä se ainakaan toistaiseksi harrasta kovaa riekkumista ja huomion tavoittelua. Se kyllä ilahtuu saamastaan huomiosta, mutta ei ole sitä koko ajan aktiivisesti hakemassa. Sylissä olemiseen Kunkku tuskin on liiemmin saanut tottua, mutta aika kivasti poika siinäkin istua pönöttää. Kun Kunkun laskee pois sylistä, jää se vähän ihmetteleväisenä pohtimaan mitähän sitten kuuluisi tehdä. Sympaattinen poika toteaa kuitenkin, että mieluisin paikka löytyy ihmisen jalkojen juuresta ja siinä se haluaa olla ja pusutella.

Kunkusta kasvanee isohko poika aikuisena. Koska emme tiedä millaisia geenejä se on vanhemmiltaan perinyt, muuttaa Kunkku varmuudeksi vain sellaiseen asuinympäristöön, missä mahdollinen vahtitaipumus ei aiheuta häiriötä naapurustossa. 

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Kunkku 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.