Dimas

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 25 kg)
Syntymäaika: 11/2017

27.2.2019
Dimas sai kodin Espoosta.

25.2.2019
Dimaksen veljellä todettiin vaikea lonkkadysplasia, minkä vuoksi Dimaskin käytettiin ortopedin tutkittavana. Kotiehdokkaiden on mahdollista saada röntgenkuvat ja lausunto nähtäväksi.

24.2.2019
Dimas sai hoitopaikan Helsingin seudulta.

17.2.2019
Dimas osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Dimakselle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

6.9.2018
Dimas on kovin kiltinoloinen poika, joka jää nykyisessä aitauksessaan rajumpien riehupettereiden jalkoihin ja poikaan on vaikea päästä tekemään lähempää tuttavuutta.

Tarhaelämä ei ole helppoa ja Dimaksellakin on ollut viime aikoina vastoinkäymisiä. Ensin poika satutti etukäpälän varpaansa joko toisen koiran puremana tai tapaturmaisesti. Sen jälkeen naapuriaitauksen koira tarttui Dimas-rukan korvaan verkkoaidan läpi repien korvan päästä palan pois. Dimas oli myös selvästi reippaampi aiemmassa aitauksessaan.

Dimas ilahtuu kovasti ihmisistä, mutta antaa tilaa jyrääville aitauskavereilleen eikä halua kilpailla ihmisten huomiosta niiden kanssa. Niinpä poika käykin rauhassa makaamaan ja katselee menoa tarkkaavaisena sivummalta. Kun Dimasta yrittää muutaman kerran sopivalla hetkellä lähestyä, syttyy ystävällinen, ilahtunut pilke sen silmiin ja kieli lipoo muutaman kerran sormia. Sen pidempää kahdenkeskistä aikaa ei suoda, sillä asuinkumppaneina nyt sattuu olemaan joukkio mitä innokkaimpia päälle pomppivia teinejä. 

Dimas on kiltti ja ystävällinen poika. Hivenen varovainen, mutta kehityskelpoinen kaveri. Dimas olisi kovin onnellinen, jos jonkun ihanan ihmisen kodissa ja sydämessä olisi ujon kettupojan mentävä aukko.

29.4.2018
Dimas kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

3.4.2018
Jännitys on karissut pois ja tätä nykyä vieraita vastaan juoksee iloisesti häntäänsä heiluttava poika!

Dimas-rukka taisikin olla vain kovin, kovin järkyttynyt tarhalle joutumisestaan eikä enää turhia arkaile. Kunpa oma kotikin löytyisi pian jostain.

Viipurin koirat - Dimas 2.4.2018

17.3.2018
Dimas on ystävällisen ja lempeän oloinen pentu, joka kuitenkin ujostelee vieraita ihmisiä vielä siinä määrin ettei uskaltaudu omaehtoisesti rapsuteltavaksi.

Veljekset Davor ja Dimas päätyivät Irinan tarhalle alkuvuodesta. Mistä, sitä ei tarina kerro. Pojat ovat kovin samannäköisiä, ja molemmilla onkin kauniit kasvot ja lempeät silmät. Dimas on kuitenkin toistaiseksi vielä veljeään ujompi, mutta toivottavasti jo pian seuraisi veljensä esimerkkiä ja rohkaistuisi pikkuhiljaa. 

Ihmisten pyöriessä pentuaitauksessa pilkistää Dimaksen pää vähän väliä kopin suulta. Uteliaisuutta kyllä löytyy, mutta rohkeutta tämä poika tarvitsisi vielä lisää. Dimas saattaa välillä tulla ulos istuskelemaan ja katselemaan ihmisten touhuja pitäen turvallista välimatkaa, mutta jos sitä koittaa lähestyä, ottaa se nopeasti jalat alleen. Kuvausta varten Dimas nostetaan kopista ja sylissä poika istuukin rauhallisena kovasta jännityksestä huolimatta. Kun se lasketaan takaisin maahan, menee Dimas vähän pyörälle päästään eikä oikein tiedä mitä tekisi, mutta valitsee suunnakseen kuitenkin turvallisen piilopaikan. Voi Dimasta. Dimas on kaunis pentu, mutta ei kuitenkaan niin erikoisen näköinen että selvästi erottuisi monien kymmenien pentujen valtavasta joukosta. Voimme vain toivoa, että onni olisi myötä ja sopiva kodin tai hoitopaikan ovet avautuisivat juuri Dimakselle. Kotioloissa Dimas voisi reipastua nopeastikin, kuka tietää, mutta siihenkin on varauduttava, että pieni varovaisuus pojan luonteessa säilyy aina.

Koska Dimas on vielä ujo pentu, haluaa se löytää ihmisen, jolta löytyy erityistä kärsivällisyyttä juuri tälläisille koirille. Alun sopeutuminen vie varmasti oman aikansa, mutta rauhallinen ja pitkäjänteinen omistaja takuulla palkitaan koirapojan lujalla ja uskollisella rakkaudella. 

Viipurin koirat - Dimas 13.3.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.