Onda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2015

11.12.2019
Onda muutti omaan kotiin.

31.10.2019
Onda jatkaa oman kodin etsintää hoitopaikasta käsin ja on tavattavissa Hangossa.

25.6.2019
Viipurin Koirat testasi Ondalta rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml.

Ondalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia lukuunottamatta Dirofilaria repensiä, johon se on aloittanut nyt Advocate-lääkityksen. Aplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ja babesioosi olivat negatiivisia.

16.1.2019
Sopeutuvainen ja kiltti Onda yrittää pärjätä tarhalla parhaan taitonsa mukaan, mutta helppoa se ei kuitenkaan ole ihmisrakkaalla Ondalla.

Näin ihanalle koiralle toivoisi oman kodin löytyvän pian. Onda on mitä mukavin koira, jonka ystävällinen käytös tuo mieleen olisiko Ondalla voinut olla koti ennen tarhalle päätymistään. Ondaa silittelisi ja rapsuttaisi mielellään pidempäänkin, mutta muut innokkaat häätävät tytön pois ja Onda jää taustalla seurailemaan. Onda on joutunut kiusaamisen kohteeksi useammassa aitauksessa. Tyttöä on yritetty sijoittaa rauhallisempaan aitaukseen yhä uudelleen, mutta aitaukset ovat täynnä eikä rauhallista tilaa meluisalla tarhalla tahdo löytyä. Onda pääsi laihtumaan hyvin hoikkaan kuntoon ja syksyllä tilannetta autettiin lisäruokinnalla ja takaamalla Ondalle ruokarauhaa äkeältä urokselta.

Kaikkien narttujen kanssa Onda ei välttämättä tule saumattomasti toimeen, joten Onda muuttaisi mieluusti uroksen kaveriksi. Narttukaveri riittävän isolla ikäerolla voisi mahdollisesti myös mennä. Reippaasta Ondasta voisi myös olla kodin ainoaksi koiraksi.

Tämän ihanan koiran toivoisi saavan pian oman kodin, jossa se saisi elää rakastettuna perheen jäsenenä, ihan niin kuin Ondakin meitä ihmisiä täydestä sydämestään rakastaa.

Viipurin koirat - Onda 12.1.2019

16.9.2017
Kiltti Onda päätyi kesällä tarhalle. Onda on hyvin ystävällinen ja mukava tyttö, joka kävelee onnellisena ihmisten luokse saadessaan vieraita aitaukseensa.

Onda on asunut jo joitain kuukausia tarhalla. Tytön menneisyydestä ei ole tietoa, mutta sen verran ihmisrakas se on, että sillä on hyvinkin voinut olla koti aiemmassa elämässään. Tarhalle joutuminen oli varmasti Ondalle hämmentävä ja kova paikka, ja alkuaikoina se ilahtuikin niin suunnattomasti ihmisistä ettei meinannut tolpillaan pysyä. Onda-raukka varmasti ikävöi ihmisseuraa, tarhalla kun sitä on heikonlaisesti saatavilla. Tarhan arjesta on nyt kuitenkin tullut myös arkea Ondalle eikä se enää turhia hötkyile vaikka saakin kaipaamaansa läheisyyttä ja huomiota vierailta. 

Onda on vielä nuori koira ja se on arvioitu muutaman vuoden ikäiseksi. Onda asustaa samassa aitauksessa useamman muun nartun kanssa, ja mahtuupa joukkoon yksi uroskin. Muiden koirien kanssa Onda näyttäisi tulevan sopuisasti juttuun. Emme tiedä, onko Onda saanut elää sisätiloissa kotona vai pihapiirissä ulkona, joten uuden omistajan on varauduttava opettamaan Ondalle mitä tarkoittavat esimerkiksi sisäsiisteys ja kuinka kävellään nätisti hihnassa. Onda vaikuttaa hyvin kultaiselta ja kiltiltä tytöltä, joten löytyisipä jostain ihana ihminen joka haluaisi sen omakseen.

Viipurin koirat - Onda 6.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.