Metta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa pienehköksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2018

24.9.2019
Metan nyk. Hertan kuulumisia:

"Elämäni kotikoirana sujuu loistavasti ja joka päivä emäntäni yllättyy siitä, miten kiltti ja rakastava koira olen. Teemme joka päivä pitkiä metsälenkkejä, ja pääsen usein tapaamaan parhaita koirakavereitani koirapuistoon. Heidän kanssaan leikkiminen on parasta, mitä tiedän. Tai no, ehkä vertoja vetää kuitenkin mökkireissut, jolloin saan juosta pelloilla ja metsissä! Kotona yksin oleminen ei enää pelota, ja nautin siitä, että saan nukkua rauhassa emännän ollessa töissä. Osaan monia uusia temppuja, kuten antaa tassun ja odottaa paikoillani käskystä. Elämä kotikoirana on parasta!"

24.4.2019
Metan nyk. Hertan kuulumisia omasta kodista:

"Herttainen Hertta on muuttanut uuteen kotiin, ja vaikka uutta ihmeteltävää on paljon, alku on sujunut tosi kivasti. Yksinoloon on vielä totuttelemista, mutta Hertta vaikuttaa sen verran fiksulta koiralta, että harjoittelulla ja ajan kanssa siihenkin varmasti oppii. Parasta on, kun saa rapsutuksia ja pääsee juoksemaan niin kovaa kuin jaloista lähtee!!

12.4.2019
Metta muutti omaan kotiin Helsinkiin.

21.3.2019
Metta pääsi hoitopaikkaan Suomeen ja jatkaa kodin etsintää Järvenpäästä käsin.

25.2.2019
Metta osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Metalle tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. 

Metta sterilisoitiin Viipurin Koirat ry:n tuella.

19.1.2019
Pieni punaturkkinen Metta on hyvin ystävällinen tyttö. Se on pennuksi varsin rauhallinen ja se tulee hienosti juttuun toisten koirien kanssa.

Metta oli korjattu loppuvuodesta talteen kadulta. Eräs Irinan tarhalla käyvä vapaaehtoinen oli nähnyt sen juoksentelemassa ja koska omistajaa ei näkynyt missään, korjasi hän sen talteen ja toi Irinan tarhalle. Kukaan ei ole kysellyt Mettan perään, joten nyt me kaikki toivomme, että Metta löytäisi oman kodin Suomesta.

Metta on sympaattinen ja ihana pentu. Se tulee iloisesti tervehtimään, mutta se tekee sen kuitenkin kohteliaasti eikä riehaannu aivan mahdottomasti. Metta rakastaa kovin, kun sitä alkaa rapsutella. Sylissäkin on ihan mukava olla, vaikka se selvästi on Mettalle vähän vierasta puuhaa ja vetää ilmeen hieman totiseksi.

Metta on malliltaan hieman matalajalkainen, joten kovinkaan korkeaa tyttöä siitä ei tule aikuisenakaan. Metta on reipas ja sosiaalinen tyttö, joten uskomme, että se pärjäisi tarvittaessa myös ainoana koirana. Toki kiva koirakaveri odottamassa olisi aina plussaa.

Mettan historia ennen kadulle päätymistä on tuntematon, joten emme myöskään tiedä, onko se koskaan asunut sisätiloissa tai muuten harjoitellut kotikoiran elämään kuuluvia asioita. Uuden omistajan tulee siis sitoutua siihen, että Metta saa omaan tahtiinsa opetella kaikki tarvittavat taidot. Uskomme, että Metta oppii ne kuitenkin äkkiä, onhan se varsin reipas ja utelias tyttö.

Viipurin koirat - Metta 12.1. & 23.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.