Kaisu

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: jäänee pieneksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2019

21.12.2019
Kaisu sai kodin Helsingistä.

4.12.2019
Reippaan Kaisun sopeutuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Kaisu lähettää tuoreita kuulumisia hoitopaikastaan Helsingistä.

"Kaisu on utelias ja energinen koira, joka on yllättänyt hoitajansa helppoudellaan, rohkeudellaan ja itsevarmuudellaan. Kaisu tuntuu oppivan asioita nopeasti, esimerkiksi ruokaa tai leluja saadakseen se osaa jo istua rauhassa aloillaan. Tämän tehotytön kanssa aika ei käy pitkäksi, sillä utelias Kaisu haluaa osallistua kaikkeen tai ainakin seurata vieressä. Kaisu nauttii suunnattomasti rapsutuksista ja se kiipeääkin välillä syliin nauttimaan läheisyydestä sekä antamaan märkiä pusuja.

Kaisu on sopeutunut kotikoiran elämään todella nopeasti ja monien perusasioiden opettelu on jo hyvällä mallilla. Yöt Kaisu selviää ilman vahinkoja ja muutamana päivänä se on onnistunut tekemään jo kaikki tarpeensa ulos. Kerrostalon äänet eivät tunnu häiritsevän Kaisua ja esimerkiksi hissiin se menee jo reippaasti. Kaisu ei pidä itsestään meteliä ulkona tai sisällä, tähän mennessä se on murissut ja haukkunut vain omalle peilikuvalleen. Hihnassa Kaisu kulkee useimmiten mallikkaasti, vaikka toki välillä se innostuukin ja säntäilee iloisena ympäriinsä. Kaisu nauttii ulkoilusta selvästi ja sen pieni nenä nuuhkii jatkuvasti kaikkea. Muihin ulkoilijoihin Kaisu suhtautuu kiinnostuneesti, ja se haluaisi mennä tutustumaan kaikkiin. Kaisu on kohdannut hoitokodissaan muutamia vieraita ja kaikkia Kaisu on mennyt heti tervehtimään häntä heiluen. Muita koiria Kaisu ei ole vielä tavannut, mutta ulkona se suhtautuu muihin koiriin rauhallisen uteliaasti. Kaisun hoitokodin lähellä kulkee vilkas tie ja lenkeillään Kaisu onkin jo kohdannut mm. busseja, hälytysajoneuvoja ja ratikoita, eikä se ole ollut niistä moksiskaan. Kaisu saattaa pysähtyä katselemaan ja ihmettelemään uusia asioita, mutta pienen ihmettelyn jälkeen se jatkaa matkaansa.

Kaisu antaa kiltisti pestä itsensä ja leikata kynnet, mutta toimenpiteissä on hyvä olla toinen ihminen mukana pitämässä vauhdikasta neitiä aloillaan. Kaisu on myös opetellut yksin olemista ja se on ollutkin jo onnistuneesti 1-3 tunnin aikoja itsekseen. Kaisulla pitää kuitenkin olla kotona mielekästä tekemistä, muuten se keksii sellaista itse. Kaisu esimerkiksi nappaa salamannopeasti sen ulottuvilla olevat kengät, hanskat ym. ja kiikuttaa ”saaliin” ylpeänä omaan petiinsä. Kaisu ei kuitenkaan tuhoa mitään, kunhan sillä on mieleistä luvallista tekemistä (esim. aktivointilelut ja pahvirasiat) ja kielletyt asiat on siirretty sen ulottumattomiin. Alkuun Kaisu saattoi hieman itkeä jäädessään toiseen huoneeseen tai yksin kotiin, mutta ulina loppui nopeasti ja nykyään Kaisu ei juurikaan ääntele, vaikka se jäisikin itsekseen. Iltaisin Kaisu saattaa itkeä hetken, koska se haluaisi päästä hoitajan viereen sänkyyn nukkumaan, mutta se rauhoittuu kuitenkin hyvin nopeasti ja menee kiltisti omaan petiinsä.

Kaisulla riittää energiaa, mutta se on oppinut jo hieman rauhoittumaan sisällä ja nykyään se ei seuraa koko aikaa kannoilla. Vaikka Kaisu osaakin jo monia asioita, niin on hyvä muistaa, että se on vielä nuori ja se saattaa olla joskus melko riehakas. Kesken rauhallisen rapsutteluhetken Kaisu saattaa alkaa yhtäkkiä painimaan ja napsimaan esimerkiksi hiuksia ja hihoja. Valjaiden laitto saattaa myös välillä olla Kaisusta hauska leikki, jonka aikana voi kieriä, näykkiä kättä ja pureskella valjaita. Kaisun pitää myös vielä hieman opetella, ettei pöytiä tai tasoja vasten saa hyppiä, vaikka siellä olisi miten kiinnostavia asioita tahansa. Kaisu on kuitenkin osoittanut oppivansa asioita nopeasti, joten eiköhän se pian hallitse myös nämä asiat."

Tällä hetkellä Kaisu painaa hiukan alle 10 kg ja säkäkorkeutta sillä on n. 41 cm.

29.11.2019
Pieni ja reipas Kaisu odottelee hakemuksia sijaiskodissaan Helsingissä.

Kaisun yhteyshenkilönä toimii Ira.

9.11.2019
Kaisu testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), Mycoplasma haemocanis, Hepatozoon canis ja leishmanioosi.

19.10.2019
Supermimmi Kaisu on vauhdikas tyttö! Kaisu ei himmaile tai tuumi, vaan se on reippaasti mukana aivan kaikessa missä vain pystyy.

Kaunis pystykorvainen Kaisu joutui kodittomaksi pian luovutusiän jälkeen. Se on jo tovin odotellut uutta kotia Irinan tarhalla ja nyt vihdoin senkin on aika päästä etsimään kotia Suomesta. Uskomme ja toivomme, että koti löytyy pian, sillä toimeton tarhaelämä turhauttaa ihanaa Kaisua kovasti.

Kaisu on eläväinen ja ihmisrakas tyttö, joka innostuu tulijoista kovasti. Se tulee heti luokse ja syliinkin sen saa helposti napattua, mutta sylissä nököttäminen on kuitenkin Kaisun mielestä vähän tylsää. Enemmän toimintaa, toivoo Kaisu!

Kaisu asuu aitauksessa, jossa on useita muita pentuja. Kaisu tulee kaikkien kanssa hyvin toimeen, mutta Kaisu on kuitenkin porukasta se, joka mieluummin laittaa muita järjestykseen kuin alkaa itse väistellä. Itsevarmuutta Kaisulla riittää siis kiitettävästi. Ja koska aitauksessa oleminen on Kaisusta aika tylsää, keksii se helposti aitauksen ulkopuolelta asioita, joita se alkaa seurailla. Ja kun niiden mielenkiintoisten asioiden luokse ei pääse, alkaa komennushaukku. Mikään jatkuva räksyttäjä Kaisu ei kuitenkaan ole, vaikka välillä kommentoikin asioita kimakasti.

Kaisu etsii liikunnallista ja huumorintajuista omistajaa. Uuden omistajan toivottaviin piirteisiin kuuluu reippaiden ja pitkien lenkkien rakastaminen sekä aivojumpan keksimisestä pitäminen, sillä olemme jokseenkin varmoja, että muuten Kaisu keksii jotain kivaa aivojumppaa ihan itse. Kaisu on todella mainio ja ihan reipas pentu, mutta pelkäksi sohvankoristeeksi siitä ei ole.

Kaisusta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Koska se on hyvin siro, veikkaamme, että se jää enemmän pieneksi keskikokoiseksi kuin kasvaa miksikään jättiläiseksi. Ihanan kompakti ja todella kaunis tyttö!

Viipurin koirat - Kaisu 30.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.