Onerva

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2018

2.4.2019
Onerva sai oman kodin Helsingistä.

25.2.2019
Onerva odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Vantaalla ja lähettää tuoreita terveisiä:

"Kotihoitaja kertoo:

Onerva, kotoisasti Onsku, tuli meille Viipurista 14.2 kotia etsimään. Onsku on vasta nuori tyttö, syntynyt elokuussa 2018.

Onsku on ollut tätä kirjoittaessani meillä piakkoin viikon. Tänä aikana Onsku on ollut hitusen arka, mutta alkanut kuitenkin näyttää leikkisääkin puolta itsestään. Omassa pihassa ensimmäiset hyppelyt ja kävynheittelyt on jo nähty.

Lenkillä Onsku kävelee melko hyvin hihnassa, mutta vieraiden ihmisten tai koirien tullessa liian lähelle alkaa jännittää. Silloin Onsku tulee lähelle lenkittäjää ja siirrymme tiensivuun. Kun vieras on kulkenut ohi, jatkaa Onsku lenkkiä hyvin. Enimmäkseen Onsku kulkee lenkittäjän takana, ei vedä hihnassa. Toki harjoiteltavaa vielä on, jos vaikkapa haluaa Onskun kulkevan vierellä. Lenkkeily on kuitenkin Onskun mielestä mukavaa puuhaa, ja kävelee mieluusti pidempäänkin, maailmaa tutkien ja haistellen.

Kotona Onsku on nätisti, vetäytyy lähinnä omiin oloihinsa ja nukkuu, välillä puuhastelee lelujen kanssa. Saataville vahingossa jääneet kengät ovat saaneet olla rauhassa.

Samassa taloudessa asuu Onskun lisäksi 5 muuta koiraa ja ensitapaamisen aiheuttaman jännityksen jälkeen Onsku on suhtautunut muihin todella hienosti. Toisinaan vähän haluaisi leikkiäkin, mutta muut eivät ole olleet innokkaita lähtemään leikkiin mukaan. Siinä kohtaa Onsku antaa muiden olla ja joko jatkaa lelujen parissa tai käy nukkumaan.

Tämän meillä viettämänsä ajan Onsku on ollut täysin sisäsiisti, lukuunottamatta tuloiltaansa, jolloin jännitys uudesta paikasta otti vallan.

Ihmisiin Onsku ei sisällä juuri kiinnitä huomiota, pitää itsensä mieluusti hieman näkymättömänä. Antaa kuitenkin silittää ja laittaa valjaat ja hihnat nätisti. Ajan kanssa, rauhallisuudella ja lempeydellä Onsku varmasti kuitenkin huomaa ihmisen seurankin mukavaksi, ei vain ole vielä tottunut siihen.

Perheessä asuu myös teini-ikäinen tytär, jonka äänekkyyttä Onsku joskus hieman epäröi, rauhallinen perhe olisi varmasti tässä kohtaa Onskua ajatellen se paras ja mieluisin vaihtoehto.

Rauhallisuudella, lempeydellä ja rakkaudella Onskulta tulee tulevaisuudessa varmasti saamaan sitä samaa takaisin itselleen.

Onskulla on kokoa 20 kg ja n. 50 cm, oikein sopivan kokoinen koira siis."

14.2.2019
Onerva sai hoitopaikan Vantaalta.

Onervan kuulumisia voi seurata FB-sivulta Mäyrävuoren kotihoitolaiset.

7.1.2019
Onerva osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Onervalle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

28.11.2018
Harmaa Onerva ei ehkä pikaisella silmäyksellä erotu suuresta pentulaumasta, mutta kun tyttöä tarkemmin katsoo huomaa että kyseessähän onkin aikamoinen kaunotar!

Onerva kuuluu niihin epäonnisiin pentuihin, jotka ovat joutuneet kodittomiksi keskellä syksyä. Onervan tie vei Irinan tarhalle, missä se yrittää nyt parhaansa mukaan erottua yli 200 koiran joukosta ja löytää kunnollisen loppuelämän kodin itselleen. Ihana Onerva tulee uteliaasti ja reippaasti tervehtimään tulijoita. Se ei ole mikään toisia jyräävä päällepäsmäri vaan rauhallisesti odottaa vuoroaan saada huomiota ja rapsutuksia. Sylissä Onervaa vähän jännittää, mutta ihmisten läheisyys tuntuu tytöstä silti mukavalta. Onervan kauniin muotoisiin tuikkiviin silmiin ei voi olla ihastumatta ja pitkäsäärisestä Onervasta taitaakin kasvaa aikuisena aikamoisen kaunis ilmestys - tai sitähän tyttö on jo nyt. Luonteeltaankin Onerva vaikuttaa kultaiselta ja ihanalta pennulta, joten luulisi ettei oman kodin löytyminen niin vaikeaa voi olla.

Onervan tausta on tuntematon, mutta ei tyttö mikään metsästä poimittu villikoiran pentunen ole. Se on ihmisrakas, luottavainen ja iloinen tyttö, jonka joutuu haikein mielin hyvästelemään ja jättämään tarhalle odottamaan parempaa huomista. Onerva etsii tositarkoituksella sellaista ihmistä, jolta löytyy ymmärrystä ja iso, lämmin sydän kotikoiran elämään tottumattomalle tarhapennulle. Uusia tilanteita ja asioita on vielä paljon edessä ja opeteltavana, mutta Onerva on valmis. Kunpa kauniille harmaaturkille löytyisi oma koti ennen talven pahimpia pakkasia.

Viipurin koirat - Onerva 23.1.2019

Viipurin koirat - Onerva 6.12.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.