Alina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 50 cm, alle 20 kg)
Syntymäaika: 2017

1.11.2019
Alina jäi asumaan hoitopaikkaansa.

28.8.2019
Ihana Alina pääsi Suomeen kotihoitoon. Alina odottaa omaa kotia Oulussa.

10.7.2019
Ihmisrakas, reipas ja siro Alina odottaa yhä omaa kotiaan. Alina on tottunut hihnakävelijä, joka pääsee usein paikallisten vapaaehtoisten kanssa ulkoilemaan.

Alina on asunut tarhalla jo yli puoli vuotta. Välillä elämä on ollut sille hyvin raskasta ja talvella aitauksen ollessa täydempi Alina jäi pahasti muiden jalkoihin. Se ei pärjännyt kilpailussa ruoasta muille ja laihtui kovasti. Nyt Alina on kuitenkin hyvässä voinnissa ja tulee hyvin kahden aitauskaverinsa kanssa juttuun.

Alina on kooltaan hyvin siro ja painoa sillä on arviolta alle 20 kiloa. Se on reipas koira, joka on joutunut tarhalle vasta nuorella aikuisiällä. Onkin todennäköistä, että Alina on päässyt näkemään yhtä sun toista entisessä elämässään eivätkä sen kokemukset rajoitu vain tarhaympäristöön. Alina on hyvin luottavainen ihmisiä kohtaan ja sen lempipuuhaa on vieraiden jalkoihin heittäytyminen rapsutuksista nautiskellen. 

Alina on niin reipas tyttö, että voisi soveltua vilkkaammallekin alueelle. Myös kokonsa puolesta Alina on sitä luokkaa, että sen pystyy hyvin vielä tarvittaessa nappaamaan syliin tilanteen niin vaatiessa. Hihnassa käveleminen on Alinalle tuttua puuhaa. Tulevan omistajan on kuitenkin ymmärrettävä, ettei Alinalla välttämättä ole hallussa muita kotikoirantaitoja ja sisäsiisteys- sekä yksinolotreenit on aloitettava pyöreästä nollasta. Alina voisi ilahtua koirakaverista, mutta saattaisi myös pärjätä sekä olla varsin tyytyväinenkin päästessään perheen ainoaksi silmäteräksi.

21.4.2019
Kaikki Alinalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Alinalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi. 

9.1.2019
Ihmisrakas ja mukavaluonteinen Alina päätyi tarhalle suoraan kodista. Tarhalle joutuminen on ollut Alinalle järkytys eikä se siellä tahdo oikein hyvin pärjätäkään.

Tarhanpitäjän kertoman mukaan Alinan perhe muutti pois eikä tyttöä huolittu mukaan muuttokuormaan. Entiselle kotikoiralle tarhalle joutuminen on aina kova järkytys eikä Alina ole mikään poikkeus. Kotia eikä tuttua ihmistä ole enää ympärillä ja yhtäkkiä asuinympäristönä on pieni ulkoaitaus, jossa elää ahtaasti monia koiria. Kylmä, nälkä ja jano vuorottelevat ja kaikesta joutuu kilpailemaan ja pitämään puoliaan. Kovin kiltti Alina ei ole kuitenkaan puoliaan onnistunut pitämään, sillä se on laihtunut kovasti tulonsa jälkeen. Ahneemmat päällepäsmärit saavat helposti jyrättyä Alinan ja vasta ihmisten astuessa aitaukseen tyttö uskaltautuu juomaan ja syömään. Pienten aitauskokoonpanomuutosten toivotaan helpottavan Alinan elämää, mutta joillekin koirille tarhaelämä on vain yksinkertaisesti liikaa eivätkä ne pärjää siellä.

Alina vaikuttaa sopuisalta tytöltä. Se on ihmisrakas ja luottavainen vieraita ihmisiä kohtaan, ja mieluusti heittäytyy oitis selälleen jalkojen juureen rapsuteltavaksi. Se on nuori ja ikää sillä on arviolta muutaman vuoden verran. Alina on mukavan keskikokoinen koira, korkeutta lienee n. 50 cm ja painoa alle 20 kg. Koska Alina ei ole kasvanut tarhaolosuhteissa ja sillä on ollut jonkinlainen koti, monet asiat ulkomaailmassa saattavat olla sille jo ennestään tuttuja. Tulevan omistajan on silti varauduttava siihen, että jotkin kotikoirantaidot kaipaavat hiomista ja harjoittelua. Ihana Alina odottaa kovasti poispääsyä tarhalta ja muuttoa ikiomaan kotiin, jossa riittää huolenpitoa ja rakkautta koko loppuelämäksi!

Viipurin koirat - Alina 13.5.2019

Viipurin koirat - Alina 21.11.2018 & 5.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.