Onni

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2019

7.8.2019
Reipas Onni muutti omaan kotiin Helsinkiin.

24.7.2019
Kaikki Onnilta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Onnilta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi.

4.7.2019
Onni on suloinen pojanpallero, joka innostuu tarhavieraiden läsnäolosta. Ystävällinen Onni on pian valmis muuttamaan omaan kotiin.

Onni löytyi siskonsa Annin kanssa kesäisenä aamuna pahvilaatikosta tarhan portilta, jonne ne olivat edellisyönä jätetty vaivihkaa. Pennut olivat hyvässä kunnossa ja tuoksuivat hajuvedeltä, josta voikin päätellä sisarusten viettäneen todennäköisesti ensimmäiset kuukaudet kotikoirina tai sellaisen vahinkopentuina. Tarina on valitettavan tyypillinen. Kun pennut alkavat kasvaa ja muuttua villimmiksi, halutaan niistä äkkiä eroon.

Luonteeltaan sisarukset ovat samankaltaisia reippaita ja sosiaalisia. Energiaa ja touhua näissä pennuissa riittää. Hymy tulee väistämättä huulille, kun seuraa Annin ja Onnin vipeltämistä. Onni on melko vankkarakenteinen pojan viikari, josta kasvaa keskikokoinen koira. On ilo huomata kuinka luottavaisesti se suhtautuu uusiin ihmisiin. Onnin voi helposti napata syliin, jossa poika nauttii rapsutuksista. Hetken päästä toisten pentujen leikkiminen vie kuitenkin huomion ja Onni lähtee peuhaamaan kavereidensa kanssa.

Onni tarvitsee omistajan, joka jaksaa touhuta pojan kanssa ja järjestää erilaista aktivointia ja aivotyöskentelyä. Pelkäksi sohvaperunaksi Onni ei halua, vaikka viekussa köllöttely onkin Onnista taatusti oikein mukavaa. Tarhalla Onnin seurana on iso joukko koirakavereita, eikä poika ole koskaan joutunut olemaan yksin. Tästä syystä yksinoloharjoitukset on aloitettava pienistä pätkistä ja asiaan on syytä paneutua huolella. Onni voisi reippaana poikana pärjätä monenlaisessa ympäristössä, kunhan sen koulutuksesta ja riittäävästä liikunnasta pidetään huolta.

Viipurin koirat - Onni 27.6.2019

Viipurin koirat - Onni 27.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.